Naslovnica Vijesti Crna kronika

Starici (83) na prijevaru uzeli karticu i 'očistili' račun

Staricu je nazvala nepoznata osoba koja se predstavila kao operater iz banke. Potom su po njezinu karticu došla dvojica muškaraca
09. svibnja 2014. u 11:13 2 komentara 1407 prikaza
novac novčanice
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Prijevarom 83-godišnje žene iz Splita, nepoznati su kradljivci s njezina bankovnog računa podignuli oko 10.000 kuna. U srijedu ju je nazvala telefonom nepoznata osoba koja se predstavila kao operater banke te je obavijestila da je došlo do zlouporabe njezine bankovne kartice i zatražila od nje karticu s pripadajućim PIN brojem, kako bi je mogli poništiti i dostaviti joj drugu karticu.

Ubrzo su na njezinu kućnu adresu došla dvojica muškaraca, kojima je predala bankovnu karticu i PIN. Naknadnom provjerom računa u poslovnici banke, utvrdila je da je s njezina računa podignut novac. Policija traga za počiniteljima i savjetuje građane da budu oprezni te da ne daju bankovne kartice i osobne podatke nepoznatim i neovlaštenim osobama. Posebno upozoravaju starije osobe koje su česte žrtve različitih prijevara.

>>Korčulanka krala novac iz obiteljskih kuća

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • pessimus:

    bez nekoga iz banke nebi oni znali za nju, ni ime joj i prezime, ni godine starosti, a ni koliko novaca ima na računu.

  • rasta sev:

    Malo provjeriti banku i njezine službenike koji su u zadnjem periodu provjeravali račun pokradene, to se u današnje vrijeme može ako je ozbiljna banka u pitanju.