Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzeli 10.000 kuna

Starici (83) na prijevaru uzeli karticu i 'očistili' račun

novac novčanice
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
09.05.2014.
u 11:13

Staricu je nazvala nepoznata osoba koja se predstavila kao operater iz banke. Potom su po njezinu karticu došla dvojica muškaraca

Prijevarom 83-godišnje žene iz Splita, nepoznati su kradljivci s njezina bankovnog računa podignuli oko 10.000 kuna. U srijedu ju je nazvala telefonom nepoznata osoba koja se predstavila kao operater banke te je obavijestila da je došlo do zlouporabe njezine bankovne kartice i zatražila od nje karticu s pripadajućim PIN brojem, kako bi je mogli poništiti i dostaviti joj drugu karticu.

Ubrzo su na njezinu kućnu adresu došla dvojica muškaraca, kojima je predala bankovnu karticu i PIN. Naknadnom provjerom računa u poslovnici banke, utvrdila je da je s njezina računa podignut novac. Policija traga za počiniteljima i savjetuje građane da budu oprezni te da ne daju bankovne kartice i osobne podatke nepoznatim i neovlaštenim osobama. Posebno upozoravaju starije osobe koje su česte žrtve različitih prijevara.

>>Korčulanka krala novac iz obiteljskih kuća

Komentara 2

PE
pessimus
11:28 09.05.2014.

bez nekoga iz banke nebi oni znali za nju, ni ime joj i prezime, ni godine starosti, a ni koliko novaca ima na računu.

RS
rasta sev
22:20 09.05.2014.

Malo provjeriti banku i njezine službenike koji su u zadnjem periodu provjeravali račun pokradene, to se u današnje vrijeme može ako je ozbiljna banka u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije