Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola banaka
Povratak na članak

Stari krediti tri puta skuplji nego u EU, ali ništa od limita

Za razliku od Europske unije, gdje se lani stambeni fond povećao 15%, Hrvati banke zaobilaze u velikom luku i razdužuju se. Kamata od 5% je akcijska, jer su banke spustile marže kako bi ‘utopile’ tisuće neprodanih stanova.

Komentari 8

CH
CH2710
09:22 23.02.2013.

. . Kada bi Švicarce preselili u Hrvatsku, a Hrvate u Švicarsku, desilo bi se da bi Hrvatska u kratkom roku bila najbogatija zemlja na svijetu, a Švicarska bi za to isto vrijeme propala. Usput, i Švicarska već odavna imaa ograničenje kamata i dugova - s ciljem zaštite građana, a "pametni" Hrvati s p rotiv toga bune... stvarno za "diviti" se...

VL
VE
velika
09:42 23.02.2013.

ja sam za uvođenje predmeta osobne financije početak nastave još u osnovnoj školi :)

VL
OR
ordoABchao
10:06 23.02.2013.

banke treba nacionalizirati jer dok se to ne dogodi nema nam napretka.... to je najveća izdaja koja se mogla dogoditi prema našem narodu, kad su sanirali banke državnim novcem a onda ih prodali za male pare plus što država nema kontrolu nad proizvodnjom novca nego novac posuđuje od banaka

VL
OB
-obrisani-
10:34 23.02.2013.

NLB Group companies LHB Aktiengesellschaft Your partner for Conducting Business with Europe Oni su najpovoljniji. Kamata 3%. Ako ne vjerujete, pitajte Milanovića.

VL
BC
bratstvo.crnog.bodeža
10:34 23.02.2013.

Mi nismo takav mentalitet naroda da bi ovako nešto učinili,dovoljno je samo pomisliti kako razmišljaju hrvatski poduzetnici,primjer todorić i ostala ekipa koja daju svom radniku hrvatu plaću od 2300 kuna pa do max 3 tisuće a pojedine firme mogu dati i 7 tisuća koliko zarada,ali taj vlasnik firme naš hrvat kaže što bi ja dao nekok 7 tisuća kad mu mogu dati 2 tisuće i to je naša surova istina,mi smo previše pohlepni i prokleti i samo ovako nešto može da spriječi zakon,druga stvar što se tiče kredita stambenih,prvo narod gule banke a drugo narod su gulili građevinari,da se kojim slučajem kamata snizi na 5% građevinari bi podigli ponovno cijenu stanova kao što su je prenapumpali zadnjih 10 godina i gdje smo mi,opet na istom,.

VL
DU
Deleted user
10:38 23.02.2013.

Vani u Europi postoji na primjer centralna banka podataka gdje je zaveden svaki tvoj minus ili kredit. Kad zatrazis kredit oni prvo to pogledaju i onda kazu da ili ne. Ljudi su stoka svugdje i uvijek pokusavaju nerazumno uzeti lovu ali posto govorimo o odraslim ljudima neka snose posljedice svoje odluke. Sta bi mi sad da drzava cupa iz govana sve koji su uzeli kredite a ne mogu otplacivati. Smijesno.

VL
X2
xychhr-200
10:52 23.02.2013.

. 23.02.2013. u 10:12h larala je napisao/la: .............................................................................................................................. u pravu si, samo zaboravljaš da se uz najnižu placu u toj švicarskoj nije potrebno zaduživiti da bi pokrio troškove onog osnovnog vec ti od te place nešto i ostane...zaboravljaš da u švicarskoj svi rade a, u hr. je privilegij ako radi i jedan clan obitelji i za to jiš dobije placu... =================================================================== Srce moje, ne moraš se truditi i objašnjavati mi život u Švicarskoj... živim ovdje već punih 40 godina. Malo jasnije...?

VL
TO
Toni50
11:02 23.02.2013.

U prosincu se stambeni kredit u Finskoj uzimao uz 1,77% kamate, Njemačkoj 2,88, koliko je i prosječna kamata u eurozoni. A ponuda po 2,24 u Njemačkoj koliko god zaželiš . Činjenica je da se novinari moraju pridržavati uputaka odozgor i da nisu pisnuli dok im se ne dozvoli. Lihvari i kamatari kod nas su kod nas legalne banke . Hvala uskoku i zakonodavcu da je to tako dozvolio legalizirao . Dam ti kune a računam ti švicarce. Živiš u svinjcu a plačaš paradis ! Bolesnije neide i to več decenijama ! Večina balkance drže za budale i ne male tko je u pravu !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.