Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO TI NA

Stari državni rizničar novom: "Dragi nasljedniče, novca nema!"

Liam Byrne/David Laws
18.05.2010.
u 12:49

Smjena vlasti u Velikoj Britaniji, nakon što je torijevsko-liberalna koalicija preuzela vlast od laburista, nije mogla proći bez tipičnog britanskog humora.

Kad je novi državni rizničar (Secretary to the Treasury) David Laws, jedan od pet liberalnih demokrata u novoj vladi Davida Camerona, prvi dan došao u ured, po starom običaju dočekala ga je prethodnikova poruka.

- Kad sam stigao na posao na moj prvi dan kao chief secretary (glavni tajnik), dočekala me poruka od prethodnog glavnog tajnika u kojoj su bili neki savjeti, barem sam tako pretpostavljao, kako voditi posao tijekom sljedećih mjeseci – kaže Laws, ali i dodaje da je poruka bila "malo manje od pomoći" nego što se nadao.

Naime, Liam Byrne jednostavno je napisao:

- Dragi glavni tajniče, bojim se da novca nema. Lijep pozdrav i sretno! Liam.

Budući da je gospodarska situacija kakva jest, Lawsa vjerojatno nije previše utješilo to što se Byrne "samo šalio", kako je sam napomenuo:

- Moje pismo bilo je mala šala, od jednog glavnog tajnika drugom. Nadam se da smisao za humor Davida Lawsa nije pao žrtvom koalicijskog dogovora.

Nije to prvi put da prilikom smjene vlasti političari razmjenjuju takve poruke; u listopadu 1964. torijevski Chancellor of the Echequer (ministar financija), Reginald Maudling, ostavio je svom laburističkom nasljedniku Jamesu Callaghanu poruku:

- Sretno ti bilo, stari kuronjo... Oprosti što ti ostavljam takav nered.

Što se ministarstva financija tiče, i laburistički bivši ministar Alastair Darling je prije nekoliko dana svom nasljedniku Georgeu Osbourneu ostavio poruku za koju nije objavljeno što je u njoj bilo, ali indikativno je da je Darling nasljedniku uz pismo ostavio i bocu žestice. Politički analitičari kažu da je moglo biti i gore; barem mu nije ostavio revolver....

Komentara 4

Avatar comparator
comparator
14:52 18.05.2010.

Odlično je dok se možeš šaliti tada još ima nade.

YO
yohana
16:47 18.05.2010.

velika britanija ima ogroman dug.ali nije mi zao jer su bas oni ti koji cjede sve zemlje UN.ima boga ima.fala mu.

AG
Agramer198
18:15 18.05.2010.

ah to je vjerojatno karma odnosno sudbina. Mislim da se Buri,Indijci,Indijanci,Arapi,Aboridžini i ostali vesele...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije