Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovala ga vlada

Starčević ipak postao šef uprave CO-a unatoč aferama u prošlosti

'16.03.2009., Zagreb - Kresimir Starcevic, clan Uprave Hypo Alpe-Adria banke. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
26.07.2012.
u 21:00

Optuživalo ga se da je pogodovao Hypo banci. Vlada od DORH-a dobila potvrdu da se protiv njega nije vodio postupak

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice za novog predsjednika uprave Croatia osiguranja imenovala Krešimira Starčevića, a za člana uprave Ivana Fabijanića.

Linićev kadar

Istodobno je s tih funkcija razriješila Zdravka Zirnušića i Silvanu Ivančić. Vlada je tako ipak postavila Starčevića za šefa CO-a, koji će ionako uskoro ići u privatizaciju, i to nakon dugog vaganja je li on prikladan za tu funkciju. O njegovu imenovanju za šefa najvećeg hrvatskog osiguravatelja govorilo se već nekoliko mjeseci, i to kao kadru ministara financija Slavka Linića. No Starčevićevi repovi iz prošlosti kočili su realizaciju te Linićeve ideje – Starčević je bio zamjenik predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju u mandatu Račanove vlade, a nakon toga je bio član uprave Hypo banke. Iz doba HFP-a Starčevića su sustizale optužbe da je stekao golemu imovinu poput kuće u Zagrebu, stana u Rovinju i zemljišta u Istri, što nisu mogli pokriti njegovi redoviti, legalni prihodi. Kao člana uprave Hypo banke pak prozivalo ga se da je sudjelovao u malverzacijama sa zemljištem i nekretninama kupujući jeftino posrnule tvrtke s veliko imovinom.

Prodaja hotela Alan

Starčevića se optuživalo i da je pogodovao Hypo banci dok je radio u HFP-u, i to kad je prodao hotel Alan banci, navodno debelo ispod realne cijene. Starčević je sve te optužbe opovrgnuo, a Vlada ga je imenovala za šefa CO-a kad je od DORH-a dobila potvrdu da se protiv njega nije vodio nikakav ni istražni ni kazneni postupak.

Komentara 35

AL
Alkana
21:40 26.07.2012.

Lopovskoj vladi potrebni su kadrovi s lopovskim iskustvom. Kako ih samo nije sram.... Fuuuj!!

BI
bilikamen
21:41 26.07.2012.

U našoj Banana državi ne možeš biti na rukovodečem položaju ako nisi sudjelovao u nekoj Afeti, bilo to pljački ili pak mitu i korupciji. Država je i nastala pljačkom naroda ali nažalost našeg hrvatskog.

OB
-obrisani-
21:08 26.07.2012.

Pa kako bi se protib nekog simpatizera kukuriku ološa vodio postupak i to još od strane istog takvog ološa kakav se nakotio u DORH-u i posebno u USKOK-u ? A osim toga Liniću treba neka lopina da što je moguće više zacrni prodaju CO !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije