Naslovnica Vijesti Hrvatska

Star Wars prvi put zatvorio Stradun

Vlahušić: Snimanje neće ometati eventualni rad hitnih službi
02. ožujka 2016. u 23:48 2 komentara 1583 prikaza
stradun
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/9

Za potrebe snimanja osmog nastavka filma Star Wars, večeras je prvi put zatvorena najpoznatija dubrovačka ulica Stradun.

Kako je večeras novinarima rekao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, odgovarajući na upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma Space Bear, što je kodni naziv za Star Wars, riječ je o jednom od najsloženijih filmskih projekata na svijetu.

''Stradun se večeras po prvi put zatvara, ovo je sigurno jedan od najsloženijih filmskih projekata u povijesti filma. To je zahtjevan proces, a mi smo sretni što se nalazimo u Dubrovniku koji je domaćin ovakvom značajnom filmu'', rekao je Vlahušić te dodao kako će za potrebe snimanja Stradunom biti otežano kretanje noću.

''Ja bih se zahvalio producentima što su uzeli maksimalno u obzir život građana i Grada. Snima se noću, ali da su bile potrebne dnevne scene, i njih bi upotrijebili jer to je toliko velika vrijednost da je Dubrovnik na to spreman'', rekao je dubrovački gradonačelnik te dodao kako snimanje neće ometati eventualni rad hitnih službi.

Ustvrdio je kako će se snimanje i prekinuti ukoliko se za to ukaže potreba, te pozvao građane da ne dolaze na Stradun za vrijeme filmske produkcije.

''Napravit ćemo jedan medijski pult, a građani svakako neće moći ništa vidjeti'', istaknuo je on te podsjetio kako ovo nije prvi put da se gradske ulice zatvaraju za potrebe filmske produkcije.

''Kad su se snimale Igre prijestolja zatvarali smo Pile, Ulicu svetog Dominika, ali nikada Stradun nije bio ovako uređen i relativno malo bio modificiran'', rekao je Vlahušić.

Inače, snimanje Star Warsa najavljeno je na nekoliko različitih lokacija u Dubrovniku od 9. do 16 ožujka.

>> Darth Vader i Stormtrooperi osvojili Dubrovnik

>> Na Stradunu postavljaju kulise za Star Wars

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • BubyZG:

    A gdje li su snimane scene za Okupaciju u 24 slika, Lordana Zafranovića, ako ne na Stradunu ??