Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. obljetnica oluje

Stanu li proslava i mimohod u isti dan?

04.08.2014., Knin - Povodom svecanog obiljezavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 19. obljetnice VRO Oluja odusevljenje kao i svake godine izazvale su zastave svih ratnih postrojbi. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
09.04.2015.
u 10:30

Ministar Ante Kotromanović: To je moj problem, mogu birati prijevoz sa 40 kombija, 6 helikoptera ili 5 autobusa, sve se može kad se hoće

Vijest da su se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović na sjednici Vijeća za obranu dogovorili da će se 20. obljetnica Oluje proslaviti u jednom danu, 5. kolovoza, mogla bi se pokazati upitnom. Informacije iz Ureda predsjednice kažu da o jubilarnoj proslavi Oluje nije bilo riječi na sjednici, nego u neslužbenom razgovoru nakon sjednice. Na Pantovčaku drže da još nije donesena konačna odluka.

Prva ideja predsjednice je, inače, bila da se proslava obilježi vojnim mimohodom 4. kolovoza u Zagrebu, a idućeg dana programom u Kninu. Protiv takvog scenarija bila je, međutim, Vlada. U HDZ-u su, neslužbeno, protiv održavanja vojne parade i svečanosti u Kninu istoga dana.

– Ništa ne smije ugroziti proslavu u Kninu – kažu u HDZ-u. I smatraju da se tehnički neće stići bez velike nervoze prebaciti uzvanike iz Knina, gdje svečanost potraje satima, do Zagreba na vrijeme.

Ministar obrane Ante Kotormanović kaže pak da je s predsjednicom o proslavi Oluje sve dogovoreno! Na primjedbe da se neće na vrijeme stići "transferirati" uzvanike do Zagreba jer vojni mimohod počinje u 18 sati, Kotromanović kaže:

– To je moj problem, uzvanici mogu birati da im organiziram 40 kombija, 6 helikoptera ili 5 autobusa. Sve se može kad se hoće.

>> 'Gotovina definitivno mora doći na proslavu Oluje i doći će sigurno'

>> Oluja će se slaviti i u Kninu i u Zagrebu samo 5. kolovoza

Komentara 10

DG
dgtec
10:38 09.04.2015.

Važno je što više potrošiti na dvije proslave kao oni to plačaju. Zašto jednostavno ne ostave kako je i bilo u Kninu

TA
tajgan
10:50 09.04.2015.

kod odnarođene vlastistanu,da. sve se radi da se bg.zahtjevi ispune,previše je tu mahača zastava kako kaže kukuriku izborni stožer nedavno.

DR
drugPlenky
11:05 09.04.2015.

Sram te bilo Kotromanoviću ako još imaš srama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije