Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DICMU

Cesta smrti: 'U 500 metara sam izgubio najboljeg prijatelja, djeda, curu i njenu sestru'

Dicmo: U teškoj prometnoj  nesreći smrtno stradale dvije osobe
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
15.09.2023.
u 19:42

Načelnik općine Dicmo Petar Maretić slaže se da je potrebna veća kontrola kao i više kamera, a Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, ističe da je jedino rješenje problema brza cesta Kukuruzovac-Križice

Samo ovog ljeta na državnoj cesti D1 u Dicmu poginule su tri mlade djevojke, a mještani su je počeli nazivati cestom smrti. Iz općine Dicmo i grada Sinja pozivaju Hrvatske ceste da što prije krenu u realizaciju obilaznice, a prometnu policiju da poveća broj kontrola na prometnici.

- U 500 metara sam izgubio najboljeg prijatelja, 300 metara poviše moje cure i njene sestre, ovdje dolje ispod poginuo mi je djed prije 15 godina - rekao je za HRT Bruno Bilandžić, čija je djevojka poginula u lipnju ove godine. Vozač koji je ubio nju i sestru je, kaže Bilandžić, vozio najmanje dvostruko brže od ograničenja. 

Pedesetak metara dalje prošli je tjedan u prometnoj nesreći koju je izazvao pijani vozač poginula djevojka. Stanovnici kažu da su, ako institucije ne prestanu biti trome, spremni organizirati veliki prosvjed.

POVEZANI ČLANCI:

Načelnik općine Dicmo Petar Maretić slaže se da je potrebna veća kontrola kao i više kamera, a Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, ističe da je jedino rješenje problema brza cesta Kukuruzovac-Križice.

Iz policije ističu da nijedna cesta ne može spriječiti nesreće, dodajući da je u prvih osam mjeseci ove godine u PU splitsko-dalmatinskoj zabilježeno oko 3000 vozača u alkoholiziranom stanju, od čega gotovo 600 u PP Sinj koja pokriva i Dicmo.

VIDEO Teška nesreća u Dicmu

 

Komentara 2

OL
olujasviholuja
21:58 15.09.2023.

Nije cesta smrti ,nego vozači smrti,koji nepoštivaju prometne propise

EZ
ezer
22:28 15.09.2023.

Uspornik 200 metara prije i 200 metara poslije caffe bara Granada smanjiti će broj prometnih nezgoda sa smrtnom posljedicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije