Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starost po regijama u EU

Otkriveno u kojem dijelu Hrvatske živi najmlađe stanovništvo, a projekcije za Sloveniju su pravo iznenađenje

15.10.2022.
u 19:45

Prema podacima Eurostata, od osam regija u EU s najstarijim stanovništvom, u prosjeku starim najmanje 50 godina, pet ih je u Njemačkoj, i to su istočne njemačke regije Chemnitz, Sachsen-Anhalt, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg i Thüringen. Chemnitz prednjači s prosječnom starosti stanovništva od 52,1 godine.

Komentara 5

BE
Berri
19:57 15.10.2022.

Međimurje ima najmlađe stanovništvo i potpuno je nebitno što o teme misli Državni zavod za statistiku i njihov Popis 2021.

HO
hope
22:18 15.10.2022.

Slovenci imaju veliki broj ljudi iz Bosne i Srbije,mozda oni radjaju vise

BE
Berri
20:02 15.10.2022.

Najviše mladog stanovništava ima Međimurje i grad Zagreb zbog istočnog dijela grada Zagreba (Kozari bok, Trnava, Dubrava, Dubec, Sesvete...). Ne trebaš biti ni demograf, ni statističar da zaključiš koja manjina ima najveći natalitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?