Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZLOGRDILO IM

Stanovnici Sajmišne ulice u Gudincima 50 godina čekaju asfalt

03.12.2008.
u 16:11

Stanovnici Sajmišne ulice u Gundincima žale se kako punih 50 godina čekaju da im općinska vlast asfaltira cestu. Zbog blata i mulja nikamo ne mogu bez čizama, a dosad su, ističu, dobivali samo obećanja da će im problem biti riješen.

Djecu voze na biciklima
Zadnje su obećanje, kako kažu, dobili prije dva mjeseca, kada im je općinski načelnik Mato Kokanović rekao da će, prema ugovoru s brodskim Poduzećem za ceste (PZC), radovi u Sajmišnoj početi za nekoliko dana. No, strojevima nema ni traga, pa stanovnici kažu kako se smatraju ponovno prevarenima.

– Sajmišna postoji više od sto godina, kuće smo sagradili na imanjima svojih djedova, što znači da problem blatnjave ceste nije od jučer. Puno puta smo išli u Općinu, molili i tražili da nam urede cestu, jer se nakon kiša bez čizama uopće ne može proći. Pisali smo i peticije, ali ni to nije pomoglo. Ne želimo više živjeti u blatu i mulju i tražimo da se naš problem hitno riješi – ističe Marko Stažić, jedan od stanovnika te ulice. Ogorčeni su i njegovi susjedi jer smatraju da ne traže ništa posebno.

– Gazimo blato do koljena, a središte sela od nas je udaljeno samo 400 metara. Djeca ne mogu proći cestom, pa ih roditelji do škole i natrag kroz blato voze na biciklima. Od naših se plaća i mirovina puni proračun, a Općina se oglušuje kao da tražimo nešto što nije moguće riješiti – dodaje Mato Matasović.

Dosad nije bilo novca
Načelnik Mato Kokanović kaže da proračun dosad nije omogućavao komunalne zahvate, poput modernizacije ulice. – Sada ćemo i to riješiti, PZC će, prema ugovoru s Općinom, asfaltirati svih 400 metara ceste u Sajmišnoj i uvjereni smo da će se to uskoro i dogoditi – ističe Kokanović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije