Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubljeni status

Stanovnici Podgradine prosvjedom tražili povrat statusa naselja

prosvjed Podgradina (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
08.12.2010.
u 12:42

Kriminalci žele našu obalu, odnosno više od šest kilometara uz more. Mi znamo tko su oni, ali ih nećemo imenovati. Neka to istraži Državno odvjetništvo - rekao je Ivan Nekić iz Podgradine.

Stotinjak stanovnika Podgradine prosvjedovalo je ispred zgrade Zadarske županije tražeći da im se vrati status naselja koji su izgubili, kako kažu, "nečijom" greškom još 1997.

Noseći transparente s natpisima i tvrdeći da ih ni četnici u ratu, u kojem je stradalo 49 ljudi, nisu uspjeli izbrisati, a da su izbrisani 1997. Zatražili su povrat statusa naselja, ali i obranu granica mjesta.

- Kriminalci žele našu obalu, odnosno preko više od kilometara uz more. Mi znamo tko su oni, ali ih nećemo imenovati. Neka to istraži Državno odvjetništvo - rekao je Ivan Nekić iz Podgradine.

Nakon sastanka sa zadarskim dožupanom Đanijem Bunjom dobili su obećanje da će se Podgradini vratiti status mjesta u općini Posedarje na prvoj sljedećoj sjednici Sabora, odnosno da je prijedlog ušao u hitnu saborsku proceduru po zahtjevu zadarskih saborskih zastupnika. Iako je dožupan Bunja podržao prosvjed Podgradinjana, njegovu tvrdnju da se nada da će njihovu zahtjevu biti udovoljeno početkom sljedeće godine prosvjednici nisu poduprli.

- Ako nas je Sabor mogao preko noći ispod stola izbrisati, sada nam preko noći može i ponovno vratiti status mjesta. Ne učine li to do kraja ove godine, mi ćemo nakon prosvjeda u Podgradini i Zadru krenuti i prema Zagrebu na prosvjed - istaknuli su prosvjednici.

Komentara 1

FR
franjo
18:52 08.12.2010.

Neka se upute pjesice prema Zagrebu. To su svi lijencine, koji nista ne rade,vec samo mudruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije