Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRAGEDIJE Neka zaustave kamikaze!

Stanovnici koprivničke Crnogorske ulice ljutiti na policiju

16.04.2009.
u 16:55

Nakon kobne nesreće koja se u utorak dogodila u Crnogorskoj ulici u Koprivnici, gdje je na motociklu zbog brze vožnje poginula Tanja Perić (28) iz Koprivnice, stanovnici se žale na automobile i motocikle koji bez nadzora neprestano jure ulicom. Tanju je na motociklu vozio njen kum, koji je teško ozlijeđen.

Lete po zraku
- Moticikl je preletio tolikom brzinom da nisam stigao za njim okrenuti glavu i samo sam pomislio da ovi neće dugo. Nakon toga sam čuo tresak i sve mi je bilo jasno. Trenutak prije toga, dvoje je djece na biciklima prošlo ulicom - kaže Vjekoslav Horvat, koji je u trenutku nesreće bio pred kućom, par metara od mjesta nesreće.

Boško Bojčić motoriste u ulici nazvao je mladim kamikazama, a Milka Radečić ispričala je da voze kao da lete po zraku te da ih ne stigne ni vidjeti, samo čuje zvuk.

- U trenutku nesreće ispred moje kuća je prolazila mlada djevojka u automobilu, a kad je čula tresak stala je i otišla pješke do mjesta slijetanja motocikla. Vratila se sva se tresući i nije mi od šoka mogla ni reći što se dogodilo - ispričala je Milka Radečić te napomenula da su se proteklih godina i pred njenom kućom s motociklima zalijetali u stupove ograde.

Dragan Podhraški kaže da svoje troje djece ne pušta na ulicu jer automobili i motocikli voze utrke, a ograničenje je 50 na sat.

- Problem je što se na sredini Crnogorske ulice nalazi nenaseljen prostor gdje vozači dodaju gas, a kad stignu u naselje, nastavljaju brzu vožnju - ustvrdio je Dragan Podhraški.

Peticija
Prema njegovim riječima, on i nekolicina stanovnika iz ulice bili su nekoliko puta na policiji te tražili da se na neki način regulira promet i to ili povećanim nadzorom policije ili postavljanjem ležećih policajaca, za što su čak htjeli pisati peticiju. Iz policije, kaže, nisu dobili odgovor, a njemu su predložili da podigne privatnu tužbu protiv vozača koji jure cestom.

- Po Crnogorskoj ulici doslovno luduju i s automobilima i s motorima, a posebno kad stigne ljepše vrijeme. Zbog brze vožnje često izlijeću s ceste - ispričala je mještanka koja je željela ostati anonimna te dodala da bi rado potpisala peticiju da se i postave ležeći policajci.

- Stanari naše ulice svjesni su stalne opasnosti, tako da su oprezni na cesti, a djecu ne puštaju izvan dvorišta - kaže Vesna Kikovski.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije