Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeti tužbom

Stanković traži zabranu emitiranja spotova Nikolićevog SNS-a

'06.03.2012., Zagreb - Aleksandar Stankovic, urednik i voditelj na Hrvatskoj televiziji. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
11.05.2012.
u 22:47

U nekim od spotova neovlašteno se koriste isječci iz Stankovićeve emisije Nedjeljom u 2

HRT-ov novinar Aleksandar Stanković zatražio je zabranu emitiranja nekih spotova Srpske napredne stranke, čiji je šef predsjednički kandidat Tomislav Nikolić, jer se u njima neovlašteno koriste isječci iz njegove emisije Nedjeljom u 2.

"U tim spotovima se bez mog saznanja i ovlaštenja koristio moj lik i moje autorsko djelo. Nakon konzultacija s odvjetnicima moram zatražiti od vas kao tijela koje je po srbijanskim zakonima nadležno za sprovođenje zakona o radio difuziji, zaštiti autorskog djela i zakona o oglašavanju da odmah naložite obustavljanje daljeg emitiranja tih spotova", stoji između ostaloga u Stankovićevom dopisu poslanom u petak Republičkoj radiodifuznoj agenciji Srbije. Stanković dodaje kako objavljivanje spotova smatra "neprimjerenim činom" te se izražava nadu kako će isti biti sankcioniran, a u slučaju daljnjeg emitiranja prijeti sudom.

Savjet Republičke radiodifuzne agencije istog je dana izvijestio kako je svim emiterima dostavio Stankovićev dopis "kako bi prilikom odlučivanja o emitiranju sadržaja na koji se navedeni dopis odnosi imali sve relevantne informacije".

Komentara 44

RO
rowokopach
22:59 11.05.2012.

aca veliki legalist. da je aca faca javno bi rekao da preferira tadica a ne ovako. sto nas boli briga sto u srbiji rade?

OB
-obrisani-
23:17 11.05.2012.

josipoviceva naredba

BL
Blasko
08:34 12.05.2012.

Drug Stankovicje ,,pravi domoljub i pati zbog ti spotova\"\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije