Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorena Domobranska

Stanarima bolja opskrba pitkom vodom i odvodnja

domobranska
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.09.2014.
u 16:05

Rekonstrukcija je vrijedna 3,4 milijuna kuna, a obuhvaća ulicu od Zorin doma do Smičiklasove ulice, oko 250 metara

Dva mjeseca, odnosno 60 dana, koliko bi radovi trebali trajati, dio Domobranske ulice u središtu Karlovca bit će zatvoren za promet. Točnije, od križanje Domobranske s Ulicom kralja Tomislava do Smičiklasove i Radićeve ulice.

Nastavak projekta

– U tijeku je rekonstrukcija kanalizacijske i vodoopskrbne mreže u dijelu Domobranske ulice. Navedeni projekt vrijedan je 3,4 milijuna kuna, a financira ga tvrtka Vodovod i kanalizacije d.o.o. Karlovac. Izvođač radova je tvrtka Georad d.o.o. dok je za nadzor zadužena tvrtka Tehnivo d.o.o. - kazala je Ivana Češković, voditelj odjela za odnose s korisnicima u Vodovodu.

Riječ je o nastavku projekta koji je započet prije nekoliko godina kada su Nazorova ulica i dio Domobranske ulice do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava bile razrovane mjesecima kako bi se napravila nova podzemna mreža za vodovod i kanalizaciju.

– Rekonstrucija kanalizacije omogućit će kvalitetniju odvodnju, gdje će sepostojeća kanalizacija zamijeniti centrifugiranim poliesterom. Vodoopskrbnecijevi zamijeniti će se pe-hd cijevima čime će se omogućiti bolja opskrba pitkom vodom spomenute ulice.Dužina zahvata je 250 metara - dodala je Češković.

Inače, kanalizacijska i vodovodna mreža u toj je ulici bila u katastrofalnom stanju, zbog čega su problemi s puknućima bili česti. Osim u Domobranskoj ulici, Vodovod je u kolovozu započeo i rekonstrukciju kanalizacije i izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda u dijelu Domjanićeve ulice.

Navedeni projekt vrijedan je 1,1 milijun kuna.

Prespajanje priključaka

Rekonstrukcija te kanalizacije od 175 metara omogućit će kvalitetniju odvodnju ulice na sustav grada Karlovca gravitacijskim putem, te će se uz rekonstrukciju kanala i prespojiti svi priključci. Ove će godine početi i radovi na Obali Trnskog vrijedni 2,9 milijuna kuna nakon kojih će Kupa biti čišća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije