Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga pod papukom

Stana Pejčić (88) otišla po gljive i više se nije vratila

stana
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/5
18.05.2011.
u 15:29

Starici iz sela Krajina pod Papukom trag se izgubio jučer poslije 17 sati

ORAHOVICA - Od nestanka Stane Pejčić (88) iz sela Krajna kod Orahovice prošlo je više od 30 sati, a policija i pripadnici GOrske službe spašavanja unatoč do sada neuspješnoj potrazi, ne odustaju. Danas su pretražili selo i okoliš, a sutra rano ujutro nastavit će s potragom s još više sudionika.  PRema policijskim izvorima starici se svaki trag izgubio u utorak oko 5 sati ujutro kada su je susjedi vidjeli kako izlazi iz svoje kućice, u kojoj je sama živjela, i odlazi cestom u selo. Poslije toga nitko ju više nije vidio. U potrazi za nestalom staricom danas poslije podne sudjelovalo je 19 pripadnika Stanice GSS-a Požega s područja Nove Gradiške, Pakraca, Slatine, Orahovice i drugih mjesta, te vatrogasci i lovci, a punu potporu potrazi u tehnici i ljudstvu pružuili su orahovička policija i Služba 112 u Virovitici. Iako su susjedi najprije posumnjali da je starica krenula u šumu brati gljive utvrđenmo je da  starica posljednjih mjeseci nije bila sposobna brinuti sama o sebi. Policija moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj starici da podatke dojave na broj 192.

Komentara 1

TH
thekurcula
16:43 18.05.2011.

Jadna žena. Tragedija će biti još veća ako se ustanovi da je išla brati gljive da ih proda jer nema od čega živeti. Ta generacija, mislim na tu međuratnu decu kao što je i ova baka, poslednja je generacija koja je naučila raditi za svoj opstanak. No, svakako, biologija ima svoja ograničenja i zaista u tim godinama nije smela ići sama u šumu da radi nego da sedi negde u staračkom domu, uz kaficu sa svojim vršnjakinjama, i pod budnim okom negovateljica. Da, ali ko će onda brati gljive? Možda ovi reperi što, ako nešto i uzgajaju, onda je to marihuana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije