Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omišani u strahu

Stablo zaustavilo stijenu tešku pola tone 30-ak metara od kuća u Omišu

stijena
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
07.11.2009.
u 19:27

Samo studija o sanaciji opasnih stijena stajala je milijun i pol kuna pa se očekuje i pomoć države za radove vrijedne 30 milijuna

OMIŠ – S litice iznad Smokvice u Omišu danas oko 10 sati palo je nekoliko stijena, no nisu ugrozile ni kuće ni ljude. Kamen težak oko pola tone zaustavio se tridesetak metara od prve kuće.

– Bio sam blizu, s prijateljima. Čuli smo huk, buku kao u kamenolomu. Na brdu se podigao oblak prašine, a stijenu je zaustavilo stablo – priča Pero Baučić.

Omišanima su odroni kamena vapnenca, osobito za kiša, gotovo svakodnevica. Dosad nije bilo većih posljedica, iako su stijene padale i na kuće, a prije četiri godine i na ulicu.

Gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić kaže da ih je samo studija sanacije stajala milijun i pol kuna pa očekuju pomoć države jer se radovi cijene na oko 30 milijuna kuna. Gradonačelnik se pita ima li gradnja obilaznice i bušenje tunela veze s posljednjim odronom, no iz Hrvatskih cesta tvrde da nema.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rackizel
07:24 08.11.2009.

Citat:...iz Hrvatskih cesta tvrde da nema. Kraj citata. Niti ne može imati. Zašto? Zato što je to državna tvrtka, a zna se da država nije kriva ni zašto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije