Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Požege

Stablo palo na drvosječu koji ga je pokušao povući traktorom i usmrtilo ga

Ivica Galovic/PIXSELL
13.09.2021.
u 13:30

Kako bi srušili posječeno stablo, 52-godišnjak je za deblo zavezao lanac i čeličnu sajlu, dok je 54-godišnjak pomoću vitla koje je bilo pridodanu traktoru požeških registarskih oznaka povlačio dio debla prema traktoru

Iz Policijske uprave požeško-slavonske nakon provedenog očevida izvijestili su o detaljima tragične nesreće u kojoj je u petak, 10. rujna oko 16.40 sati prilikom izvođenja radova na rušenju stabala u šumi kod Požeške Koprivnice smrtno stradao 54-godišnji muškarac.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, 54-godišnjak je zajedno s 52-godišnjim kolegom izrađivao drvnu masu. Motornom pilom odrezali su stablo čija se krošnja zaglavila u obližnja stabla.

Kako bi srušili posječeno stablo, 52-godišnjak je za deblo zavezao lanac i čeličnu sajlu, dok je 54-godišnjak pomoću vitla koje je bilo pridodanu traktoru požeških registarskih oznaka povlačio dio debla prema traktoru. Tom prilikom došlo je do nekontroliranog pada stabla u smjeru traktora, odnosno 54-godišnjaka koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Vezano za navedeno, slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:32 13.09.2021.

To me podsjeca na onu,"Ne rezi granu na kojoj sjedis"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije