Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poskupljenja

SSSH traži smanjenje trošarina na gorivo

mladen novosel
Željko Hladika/Pixsell
19.03.2012.
u 13:00

"Psihološka granica" cijene goriva vrlo je promjenjiva stvar, ovisna o platežnoj moći pojedinca: za nekog tko prima plaću od 20.000 kuna još nije dosegnuta, za onog s prosječnom plaćom već je premašena, kaže M. Novosel, predsjednik SSSH.

Smanjite odmah trošarine na gorivo, jer nova poskupljenja goriva koja slijede samo su alibi za najavljena nova poskupljenja struje, grijanja i plina, traži od Vlade Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

– "Psihološka granica" cijene goriva vrlo je promjenjiva stvar, ovisna o platežnoj moći pojedinca: za nekog tko prima plaću od 20 tisuća kuna još nije dosegnuta, za onog s prosječnom plaćom već je premašena – kaže Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

U posljednje su tri godine plaće realno pale za 3,3 posto, napominje, a mirovine za 6,9 posto. Cijena običnog grincajga skočila je na osam kuna, a porast će cijene prijevoza putnika i roba.

– Nevažno za Vladu, kućni budžeti nisu njihova briga, za to postoje minusi po tekućim računima i ovrhe. A autobusna karta do Varaždina ili Lošinja saborskog zastupnika stoji šest kuna – navodi Novosel.

Komentara 9

LI
liburnik
13:30 19.03.2012.

Predlažem da sindikati otvore svoje benzinske postaje pa prodaju energente svojim članovima po \"popularnim\" cijenama , kao nekad zimnicu i teleće polovice..

SW
swimm
14:17 19.03.2012.

predlažem da se smanje trošarine na sidikalne plaće za barem 30%

OB
-obrisani-
13:17 19.03.2012.

Ako se država i odrekne dijela svojih nameta biti će to uvrh glave 10 lipa po litri, uostalom nije luda da se više odrekne jer tko bi joj punio blagajnu i plaćao raznorazne urede, bitange i neradnike po ministarstvima i upravi itd. arod se mora i nemora voziti, uvjek će se trošiti za gorivo samo je pitanje koliko. osobno sam nekada znao mjesečno potrošiti i do 1000 kuna, a bogami sada 200-300 i to gledam da uvijek pješke idem, jest da je malo zeznuto ići zimi, al što da se radi, mora se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije