Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADAMIĆEVA ULICA

VIDEO Srušena skela još blokira promet, počele pripreme za njeno micanje

Srušila se skela u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/23
Autori: Hina, Vecernji list
22.11.2018.
u 23:55

Materijal je povukao za sobom dio građevinske skele te pao na pločnik i jedan trak ulice.

Dio pročelja zgrade u rekonstrukciji urušio se u četvrtak, srušio skelu te pao na Adamićevu ulicu u središtu Rijeke, a iako je riječ o najprometnijoj ulici u gradu nije bilo ozlijeđenih.

Urušilo se nekoliko četvornih metara pročelja na trećoj etaži zgrade bivše pošte, koja je u prenamjeni u robnu kuću. Investitor je tvrtka TIM Nekretnine, a izvođač radova Kamgrad.

 Materijal je povukao za sobom dio građevinske skele te pao na pločnik i jedan trak ulice.

>> Pogledajte kako se srušila skela u Rijeci

Građani koji su se zatekli na mjestu događaja kažu kako u trenutku urušavanja, oko 13 sati, u tom dijelu ulice nije bilo nijednog vozila niti pješaka, a na samo dvadesetak metara udaljenosti je autobus gradskog prijevoza stajao na crvenom svjetlu na semaforu.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Od riječkih vatrogasaca neslužbeno se doznaje kako je zasad prioritet osigurati da nitko ne prilazi tom dijelu ulice, jer postoji velika mogućnost da padne i ostatak skele. Nakon pregleda mjesta događaja utvrdit će se na koji način se može ukloniti skela.

>> Pogledajte kako se srušila skela u Rijeci

Dodatna opasnost je u tome što je ulica relativno uska, širine dva prometna traka, a skela seže do vrha četveroetažne zgrade, pa bi nekontroliranim padom vjerojatno oštetila zgradu s druge strane ulice. Na mjestu događaja je desetak vatrogasaca i policijski službenici.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Promet tim dijelom Adamićeve ulice je odmah po događaju blokiran, pa su nastale velike prometne gužve u Rijeci.

U centru grada cijelo popodne je bio potpuni prometni kolaps i potrajat će sve dok vatrogasci u suradnji s radnicima izvođača preuređenja zgrade bivše pošte ne uspiju ukloniti skelu i građevinski materijal. Promet Adamićevom dotad će biti u prekidu, javlja Novi list

Srušila se skela u Rijeci Srušila se skela u Rijeci
1/40

Gradski prometni centar izvješćuje javnost da je zbog urušavanja dijela zida na zgradi Korzo13 (zgrada bivše pošte), Adamićeva ulica do daljnjega u potpunosti zatvorena za promet. Promet iz smjera istoka (cestom D-404 iz smjera tunela Pećine) preusmjerava se na obilazni pravac ulicama Slavka Cindrića-Milana Smokvine Tvrdog- Strossmayerova-Titov trg-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia i dalje prema zapadu. Promet iz smjera zapada odvija se normalno, ulicom Riva-Ivana Zajca-D-404 ili Slavka Cindrića.

Statika zgrade odgađa normalizaciju prometa

Građani Rijeke pitaju se do kada će trajati blokada Adamićeve i gužve u prometu. Sigurno će potrajati dok se ne ukloni skela, ali probleme bi mogla raditi i statika zgrade tako da bi Riječani do daljnjega mogli imati zabranu pristupa automobilima centru grada. 

-  Potrajat će dok se skela ne ukloni, a pitanje je i što je sa statikom zgrade? To će biti potrebno detaljno provjeriti i moguće je da će promet Adamićevom biti prekinut i sljedećih dana - rekao je Dario Gauš, zapovjednik riječkih vatrogasaca na terenu za Novi list

>> Pogledajte pripremu za micanje urušene skele

Zbog zatvaranja Adamićeve ulice, gradski autobusi prometuju sjevernim koridorom: Ulica žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia, a nitko se iz Autotroleja nije potrudio staviti obavijest na stanice kojima busevi ne prolaze. Riječani stoga masovno i uzalud čekaju buseve na južnom koridoru, koji ne voze. Gužve su i na sjevernom koridoru.

Očevici su za Novi list kazali kako je bila čista sreća što su u trenutku rušenja skele i žbuke automobili stajali na semaforu i da nije bilo pješaka koji su prelazili cestu.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:01 22.11.2018.

Mnogo jugostrucnjaka u Rijeci zive i pametuju drugima.

GU
Gustirna
14:20 22.11.2018.

Izgleda da udbokomunjara nije dovoljno jamio na dozvolama za mali miljun robnih kuca u rijeci, pa je odobrio jos jednu u centru rijeke...i kako rekoh u toj rijeci ovog udbokomunjaru na izborima moze pobjediti samo pupovac..ako se preseli.

RO
ronyday
15:46 22.11.2018.

Naravno izvođač je dio komunjarske mafije. Sada je prilika da neki od novinara otkrije tko je i kako dobio posao. Tako to funkcionira sa komunjarskom mafijom. Tako je i Vrhovnik dobio Vitkor Lenac mašim novcima koje mu je uručio osobno drug Račan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije