Naslovnica Vijesti Svijet

Srpski tabloidi žestoko reagirali: 'Banda ustaška', 'Luđak vodi Hrvate u rat'

Najradikalniji je Informer koji je jučer izašao s naslovom "Hrvati nas siluju, EU podržava"
24. rujna 2015. u 09:58 239 komentara 48323 prikaza
naslovnice
Pogledajte galeriju 1/6

Odluka Hrvatske o blokadi granice sa Srbijom danas je glavna tema u srpskim medijima. Premijer Zoran Milanović našao se na naslovnicama niza novina, a posebno su žestoki tabloidi s naslovima kao što su "Banda ustaška" (Informer), "Hrvatski premijer je idiot" (Kurir) i "Luđak vodi Hrvate u rat!" (Alo).

"Premijer Hrvatske Zoran Milanović napravio je promašaj godine – zbog zatvaranja granice sa Srbijom zaratio je sa svima – zemljama u regiji, Srbijom, Slovenijom i Mađarskom, ali i s privrednicima u vlastitoj državi!", piše tako Kurir.

Blic pak piše o navodnom "podmuklom" planu C hrvatske policije s naslovom "Švercaju žene i bebe u Srbiju", a ista je tema i na naslovnici prvog izdanja Večernjih novosti s naslovom "Izbjeglice nasilno vraćaju u Srbiju".

Najradikalniji je Informer koji je jučer izašao s naslovom "Hrvati nas siluju, EU podržava", a danas "Banda ustaška – uvode nam blokadu, a žive od nas". Osim Milanovića, čiju su fotografiju postavili na naslovnicu s potpisom "Lud", napali su i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića za kojeg kažu da "divlja".

Nešto ozbiljniji mediji išli su s objektivnijim pristupom. Politika je objavila da je Hrvatska zabranila ulaz svima koji imaju srpski pasoš, kao i B92. Na naslovnici Danasa ističe se naslov "Ekonomska šteta se mjeri desecima milijuna eura".

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Ostojić: Bajakovo ostaje zatvoreno za vozila sa srpskom tablicom dok izbjeglice ne krenu preko Horgoša

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

  • Android:

    Eto vam Milanovića i ne trebate platiti nikakvu ratnu štetu. To nam je isplativije.

  • Tomaš:

    Ima u Srbiji bar 20 dnevnih novina, ovo jesu tabloidi, svašta oni pišu i o srpskim političarima. Međutim, jedna stvar je interesantna. Sa autentičnim Hrvatima nema problema, ok. su, ali ovi sa srpskim imenima i prezimenima, oni su čudo od Hrvatina.

  • PredragBG:

    Onaj ko je stavljao ovaj članak sigurno je upućen u reputaciju Informera i Kurira u samoj Srbiji. Stavljanje ovoga u prvi plan samo podgreva atmosferu....sve u svemu...sve nas ovo vodi u p* materinu