Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Navodi su neprihvatljivi i nerealni. Otvorili smo dodatne ulaze, nijedan vozač nije se žalio'

Srpski mediji pišu da skoro četiri sata hrvatska policija nije puštala više od 20 srpskih autobusa da prijeđu granicu
26. travnja 2019. u 12:47 94 komentara 10024 prikaza
Bajakovo
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

U vezi s brojnim napisima srbijanskih medija o višesatnom zadržavanju autobusa sa srbijanskim građanima na MGCP-u Bajakovo, PU Vukovarsko-srijemska navodi kako su uvidom u elektronske evidencije utvrdili da je promet tijekom cijeloga jučerašnjeg dana bio jakog intenziteta, osobito u večernjim i noćnim satima.

– Zbog pojačanog priljeva autobusa, hrvatska granična policija otvorila je dodatne trakove za autobuse te se granična kontrola obavljala na šest kolničkih trakova za autobuse. U vremenu od 19 do 7 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku 86 autobusa prošlo je graničnu kontrolu. Nijedan vozač nije se žalio na vrijeme čekanja ili proceduru, a policijski službenici su kontrolirano puštali putnike iz autobusa da mogu otići u toalet i istovremeno kontrolirali da se putnici iz autobusa ne kreću po graničnom prijelazu, prvenstveno zbog njihove sigurnosti, ali i ometanja prometa vozila i drugih putnika – navodi se u odgovoru PU. 

Dodaju i kako je vidljivo da su policijski službenici iskoristili sve organizacijske mogućnosti koje su im na raspolaganju u vezi s otvaranjem dodatnih ulaza, pri tome poštujući obveze u pogledu jačanja kontrola provjerom u relevantnim bazama podataka na vanjskim granicama svakog pojedinog putnika, bez iznimke.

– Navodi pojedinaca o diskriminatornom postupanju hrvatske policije, odnosno namjernom produljivanju vremena za obavljanje granične kontrole prema bilo kojoj kategoriji putnika neprihvatljivi su i nerealni – zaključuju iz PU.

Podsjećamo kako su srbijanski mediji prenijeli izjave pojedinih putnika kako ih se namjerno satima zadržava na MGCP-u Bajakovo i da im se zabranjuje izlazak iz autobusa. 

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
 • Avatar Analizator
  Analizator:

  Prestanite više osječaje srbe nama na nos nabijati!! Što ne pišete kako slovenci kontoliraju nas na Bregani, tamo je takvo stanje svaki mjesec, pogotovo za turističke sezone.

 • Avatar Matija22
  Matija22:

  Ima neki razlog, Hrvatska je u EU i mora biti veći pretres kad se ulazi u civiliziranu državu.

 • Kcro:

  Treba ih do gola skidat i kontrolirat. Mi smo EU sto oni nikad nece biti. Sta nama slovenci rade o tome nitko ne pise.