Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srpska sloga protiv Pupovčeva SDSS-a

Srbi u Hrvatskoj zaslužuju kvalitetnije predstavnike od sadašnjih predstavnika - SDSS-a i Milorada Pupovca, kaže Staniša Žarković
13. prosinca 2010. u 18:20 1 komentara 992 prikaza
sloga_drs_pod_131210
Foto: Dragutin Šantoši

VIROVITICA  – Potpisivanjem Sporazuma o koaliciji Srpska sloga, Srpska samostalna demokratska stranka i njezini predstavnici u Saboru i drugim hrvatskim institucijama danas su u Virovitici i formalno dobili snažnog i oštrog političkog suparnika, koji na idućim parlamentarnim izborima računa na najmanje polovicu srpskih birača u Hrvatskoj.

 – Cilj osnivanja i djelovanja Srpske sloge je zajednički nastup i usklađeno djelovanje srpskih političkih stranaka, vijeća i predstavnika srpske nacionalne manjine i srpskih organizacija civilnog društva, a koji su zapravo partneri u javnom životu – kaže Staniša Žarković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije i jedan od inicijatora i potpisnika stvaranja Srpske sloge. Sporazum su potpisali i Mitar Kojadinović, predsjednik Demokratske partije Srba, Jovan Ajduković, predsjednik Naše stranke, Milan Rodić, predsjednik Srpske narodne stranke, Svetislav Lađarević, predsjednik Nove srpske stranke, Nenad Vlahović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije, Nikola Sužnjević, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije, Svetozar Livada, predsjednik Zajednice Srba u RH, i Veljko Džakula, predsjednik Srpskoga demokratskog foruma. Osnovani su Koordinacija i Vijeće koalicije Srpska sloga s mandatom od godine dana koji će vrlo brzo donijeti program i utvrditi programske osnovne djelovanja koalicije.

– SDSS i Milorad Pupovac, koji su prije sedam godina potpisali sporazum o koaliciji s HDZ-om, nisu transparentno zastupali interese Srba u Hrvatskoj već su svoje djelovanje prilagodili užim i pojedinačnim interesima u kojima je, kako sumnjamo, bilo i financijskih zloporaba. Ovolika brojnost predstavnika srpskih političkih stranaka i udruga, okupljenih danas u Virovitici, pokazuje da Srbi zaslužuju kvalitetnije predstavnike koji u Saboru, pa i na drugim razinama, neće trgovati interesima Srba samo da bi pojedinci sačuvali svoje položaje – naglasio je Staniša Žarković. 

Okupljeni predstavnici Srba u Virovitici izrazili su nezadovoljstvo zbog promjena Izbornog zakona koji su Srbe doveli u neravnopravan položaj. Najavljeno je da će zbog toga Ustavnom sudu Hrvatske podnijeti tužbu, jer se zakonskim promjenama manjini ne omogućuje da u svojim redovima ima oporbu. Jednoj stranci omogućeno je da, samo s jednim glasom prevage, ima sva tri saborska zastupnika, a što je nepošteno prema srpskim biračima, izjavio je Staniša Žarković.   

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • -obrisani-:

    srbi su ovim izbornim zakonom,kao i pravom na stan i stanarsko pravo što ja kao branitelj nemam privilegirana kasta u ovoj državi,to je uzrok i začetnik novog rata do kojeg če ova i takve politike dovesti,sve dok se ne privedu ... prikaži još!u pravdi zločinci koji su klali i palili po vukovaru škabrnji i ostalim gradovima lijepe naše neće biti mira ni pomirdbe,a tek privilegirani položaj koji traže i dobivaju iritiraju pošteni hrvatski narod,posebno me smetaju njihovi organizirani dolasci na izbore austobusima u tisučama kad podignu hrvatske penzije,pljunu na državu koja ih hrani i vrate se u svoju majčicu srbiju,ovo sve mi se gadi jer znam da ču ponovno morati ratovati,