Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u televizijskoj emisiji

Brnabić zahvalila ruskoj tajnoj službi: 'Ova izjava neće biti popularna na Zapadu'

Beograd: Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti
Foto: M.K./ATAImaes
1/3
25.12.2023.
u 14:41

Međunarodna promatračka misija objavila je prije tjedan dana da je SNS stekao nepravednu prednost kroz medijsku pristranost, neprimjeren utjecaj predsjednika Vučića i nepravilnosti poput kupovine glasova

Skupina studentskih aktivista blokirala je u ponedjeljak oko podneva ulaz u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u Birčaninovoj ulici u Beogradu uz zahtjev da se omogući provjera biračkog popisa nakon što su međunarodni promatrači rekli da su nedavni izbori u Srbiji bili nepošteni. Ako se to ne dogodi, tvrde da će blokirati dvije prometnice u Srbiji, ali nisu još rekli koje, objavila je novinska agencija Beta.

Tisuće ljudi okupile su se u nedjelju u središtu Beograda kako bi zatražili poništenje parlamentarnih i lokalnih izbora održanih prije tjedan dana za koje su međunarodni promatrači rekli da su bili nepošteni. Jake snage srbijanske policije intervenirale su i rastjerale prosvjednike. 

U sukobima je ozlijeđeno osam policajaca, a 38 osoba privedeno je tijekom i nakon prosvjeda oporbe zbog izbornih rezultata, priopćila je u ponedjeljak srbijanska policija. Oporbene stranke optužuju policiju za prekomjernu silu, a koalicija lijevog centra "Srbija protiv nasilja" najavila je nastavak prosvjeda.

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u ponedjeljak u video obraćanju na Instagramu da su policajci i imovina građana u nedjelju navečer bili meta "brutalnih napada onih koji su naumili srušiti demokraciju u Srbiji i izbornu volju građana". "Nisam pobjegao ni u jednu stranu državu, nisam se skrivao ni u jednom bunkeru i nikad se neću skrivati ​​od nasilnika", rekao je Vučić.

POVEZANI ČLANCI:

Premijerka u odlasku Ana Brnabić zahvalila je ruskoj tajnoj službi na informacijama o planiranim aktivnostima oporbe. "Ova (moja izjava) neće biti popularna na Zapadu”, rekla je Brnabić iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u jednoj televizijskoj emisiji, piše Reuters. 

Međunarodna promatračka misija objavila je prije tjedan dana da je SNS stekao nepravednu prednost kroz medijsku pristranost, neprimjeren utjecaj predsjednika Vučića i nepravilnosti poput kupovine glasova.

VIDEO Neredi u Beogradu

Ključne riječi

Komentara 36

PR
pritiskovic
18:50 25.12.2023.

Imamo i mi svoj teret koji Hrvatskoj visi oko vrata preko 30 godina. Nek se Srbi brinu za sebe kao i mi za nas.

IK
Ikarus
14:52 25.12.2023.

Srbiji odmah uvesti sankcije

DU
Deleted user
16:10 25.12.2023.

Siromašan narod srbije se budi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije