Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korupcija u crkvi

Srpska pravoslavna crkva radove preplatila milijun eura!

pravoslavci
Duško Jaramaz/PIXSELL
09.07.2013.
u 11:51

Komisija koju je odredio Viši sud u Beogradu ustanovila je da je SPC Eparhijskom centru "Rada Neimar" ukupno isplatio 2.057.518 eura za radove čija je procijenjena vrijednost stajala 1.018.283 eura.

Srpsku pravoslavnu crkvu ponovno trese skandal, ovoga puta vezan uz korupciju. Naime, ona je ustanovljena nakon što je, piše Blic, utvrđeno da je Eparhija raško-prizrenska u vrijeme dok je njome upravljao vladika Artemije građevinske radove na kosovskim manastirima i crkvama preplatila za više od milijun eura!

Komisija koju je odredio Viši sud u Beogradu ustanovila je da je SPC Eparhijskom centru "Rada Neimar" ukupno isplatio 2.057.518 eura za radove čija je procijenjena vrijednost stajala 1.018.283 eura.

Protiv Simeona Vilovskog i Predraga Subotičkog, njegova kuma i vlasnika građevinske tvrtke "Rada Neimar" prije tri godine podnesene su kaznene prijave. Njih se tereti da su u razdoblju od 2004. do 2010. godine zlouporabom prisvojili oko 350.000 eura. Navodno je Vilovski blagajniku tvrtke dao usmeni nalog da navedeni iznos za fiktivne radove isplati direktoru ''Rada Neimara''.

>>Srpska pravoslavna crkva razriješila vladiku Kačavendu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije