Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)vrijeme

Srpanjska 24 kišna dana uništila sezonu

Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
16.08.2014.
u 19:27

Dok je lani do prve trećine kolovoza prodano 8855 dnevnih i 106 sezonskih, ove godine je prodano samo 3579 dnevnih i 85 sezonskih ulaznica na bazenu u Šandrovcu

Iako su se uoči kupališne sezone dobro pripremili kako bi ju u što boljoj mjeri iskoristili, potpuno neuobičajene vremenske prilike u srpnju i kolovozu pomrsile su račune kupalištima na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Sva tri bilježe daleko manju posjetu od planirane, pa je sasvim izvjesno da će i neki od dio njih poslovati s gubitkom. Miro Levak, čija tvrtka RR Sport proteklih nekoliko godina upravlja bazenom u Bjelovaru, ne krije razočarenje.

- U srpnju je bilo čak 24 kišnih dana. Slabom posjetom i ugostiteljski promet je smanjen, i to za 60 posto. Ni cijene ulaznica od tek pet, odnosno deset kuna za odrasle nisu bile dovoljan povod - kaže M. Levak. Odlučan je zaključiti kupališnu sezonu početkom rujna kada počinje škola, jer djeca i mladi su najbrojniji posjetitelji. I kada bi do kraja kolovoza bilo isključivo sunčano vrijeme, smatra da ne bi puno pomoglo.

Da je sezona na šandrovačkom bazenu ravna katastrofi njegova voditeljica Sanela Paukovac najjasnije je ilustrirala podacima o prodanim ulaznicama.

- Lani smo do ovog trenutka prodali 8855 dnevnih i 106 sezonskih, a ove godine smo u istom razdoblju prodali samo 3579 dnevnih i 85 sezonskih - kaže S. Paukovac.

Prognozira gubitak jer među velikim troškovima održavanja su i plaće za 10 radnika bazena, na kojemu je cijena ulaznica također prihvatljiva, 12, odnosno sedam kuna. Iako se i oni žale na neočekivano loše vrijeme, situacija u Termalnom vodenom parku Aqua Balissae u Daruvaru je nešto bolja, jer imaju i zatvoreni bazen.

- Nažalost i u nas je mnogih dana vladala zimska idila, kada je unutarnji bio pun, a vani nikoga. Kako koji dan. Protekle nedjelje je, primjerice, bilo 1250 kupača, a potom nekoliko dana njih oko 300. Dok još uvijek ne možemo podvući konačnu crtu, sigurni smo da smo u srpnju uspjeli pokriti sve troškove - kaže direktorica Dunja Grubić. Kada je loše vrijeme interveniraju na razne načine te gostima nude više usluga za manje novca i tako ih privlače. Iako je do 30 posto posjetitelja manje na ulazi, ugostiteljstvo bilježi pad od 15 posto.

Komentara 2

FU
furest
19:51 16.08.2014.

a na moru je sjalo sunce svih 31 dan ???????, svi su u plusevima i bas ih briga sto cijeli kolovoz pada kisa o tom se ne pise valjda zabranio ministar

BA
bakulušić
23:19 16.08.2014.

Sretna je okolnost da su se ministar turizma i SDP dosjetili vjerskog turizma inače bi nam sezona bila katastrofalna. Jednom prilikom je gospodin Milanović sa govornice poručivao: "Moramo biti lukavi, lukavi...". Ovi iz ministarstva turizma su ga poslušali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije