Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misionari

"Sretni smo. U Tanzaniji nas čekaju djeca otvorenih srca"

\'OLYMPUS DIGITAL CAMERA\'
Željko Gašparović/VLM
08.09.2011.
u 17:24

Pitaju nas kako ćemo se kao dvoje umirovljenika snaći, ali mi ne strahujemo, kažu supružnici

Potaknuti televizijskom reportažom o teškoj sudbini brojne djece u Tanzaniji i gradnji sirotišta za njihove potrebe u gradu Songea, bračni par Zdenka i Alojz Grden iz Novske odlučili su pomoći – javili su se za volontiranje. Poslali su mail udruzi "Kolajna ljubavi" osnovanoj s ciljem pomaganja najugroženijima, izrazivši želju da doprinesu radu sirotišta. Gradnju je tijekom volonterskog rada u dalekoj afričkoj zemlji pokrenula Ivana Parlov. Misionarka iz Imotskog jedva je dočekala poziv osoba koje djeci žele olakšati život.

– S nestrpljenjem smo čekali odgovor. Mislili smo da nas neće zvati zbog naših godina, no odahnuli smo kada smo dobili poziv. Odmah smo se počeli pripremati. Čim se u gradu pročulo da idemo u Tanzaniju uslijedila su mnoga pitanja, najčešće o tome kako će se dvoje umirovljenika snaći u tom kraju. Ali, mi nismo dvojili niti trenutka. Znademo da nas tamo očekuju djeca otvorena srca i zato odlazimo sretni što ćemo im moći barem malo olakšati, kažu supružnici Grden. Krajem tjedna već će biti na putu. Ugodnost doma i zelenu Slavoniju zamijenit će vrućom Afrikom. Spremni su raditi i pomagati. U svojoj misiji ostati će do kraja godine. Ako sve bude u redu, produžit će humanitarni rad.

– Tamo se govori svahili. Mi znademo nešto engleskog i to će biti dovoljno, a vjerujem da se u sirotištu mogu čuti i hrvatske riječi, dodaje Alojz. Očekuje da će biti dosta posla i spreman je dati sve od sebe. Siguran je kako neće biti vremena za turističke šetnje, a kao dugogodišnjem planinaru jedina mu je želja vidjeti prelijepi Kilimandžaro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije