Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasni otpad

Sredstvo za uništavanje miševa i štakora nepropisno odloženo na osječko odlagalište

marišćina,otpad,smeće
Nel Pavletić/Pixsell
03.03.2014.
u 19:28

- Utvrđeno je kako je štetu počinila tvrtka Cosmosol koja se bavi deratizacijom i sanitacijom na području Osijeka. Slijedi im prijava nadležnog ministarstva, a kazne za nepropisno odlaganje su dosta visoke - rekao je pročelnik gradskog odjela za zaštitu okoliša Srećko Kukić. Otpad je uklonjen s deponije i vraćen onome tko ga je tamo ostavio.

Oko 30 praznih spremnika u kojima se nalazilo sredstvo za uništavanje miševa i štakora, rodenticid, nepropisno je odloženo na osječko odlagalište otpada Lončaricu Veliku. Opasni otpad ostavljen je u petak. Građani su to prijavili policiji, a na teren je izišao i inspektor za zaštitu okoliša.

- Utvrđeno je kako je štetu počinila tvrtka Cosmosol koja se bavi deratizacijom i sanitacijom na području Osijeka. Slijedi im prijava nadležnog ministarstva, a kazne za nepropisno odlaganje su dosta visoke - rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare pročelnik gradskog odjela za zaštitu okoliša Srećko Kukić.

Otpad je uklonjen s deponije i vraćen onome tko ga je tamo ostavio.

- U ovom slučaju došlo je do više vrsta krivog postupanja jer se radi, kao prvo, o odlaganju pravne osobe koja se predstavila kao fizička osoba, a i otpad je nepropisno odložen - objasnio je Davor Vić, direktor komunalne tvrtke Unukom.

Ovu vrstu otpada, kako su rekli, Osječani mogu odložiti u Unikomovo reciklažno dvorište na Jugu 2 uz još 19 različitih vrsta opasnog otpada. Pravne osobe plaćaju uz to i okolišnu naknadu koja uključuje i zbrinjavanje ovakvoga otpada, a to moraju uključiti u svoju cijenu usluge.

- Mislim da je cijena zbrinjavanja ovakve vrste otpada od tri do pet kuna po kilogramu - napominje pročelnik Kukić.

Na novinarski upit hoće li koncesionar, tvrtka Vetam koja obavlja skupljanje lešina po gradu, a isti su i vlasnici Cosmosola, zbog toga raskinuti ugovor s Gradom, odgovoreno je kako to nije razlog za poništenje ugovora, ali im se može uzeti kao manjkavosti.

>> Pupić Bakrač: 'Slatkorječivi Kalmeta 14 godina prodaje maglu oko deponije'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije