Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideja
Povratak na članak

Srednjoškolci bi mogli učiti o strojevima na engleskom

Elektrotehnička i prometna škola u Osijeku razmišlja da od jeseni za strukovne predmete uvede dio nastave na stranom jeziku.

Komentari 2

Avatar Azriel
Azriel
04:52 13.05.2016.

super ideja. Jedino je problem, kaj mi uvozimo strojeve iz Italije, Njemačke, Turske i Francuske.

VL
Avatar fijolica
fijolica
10:59 13.05.2016.

Ionako ljudi ne poznaju svoj jezik - a sad bi ga izgurali i iz škole??? Što se tiče stručnih izraza - to se nauči, ili se da prevoditeljima. Ovako ćemo imati situaciju da se hrvatski uopće neće koristiti. Radim na takvom mjestu gdje svakodnevno viđam što se događa s hrvatskim jezikom u nekoj struci - on jednostavno nestaje. A sad bi taj proces nestajanja počeo već u srednjoj školi. Lako se oduševiti nekom novom idejom koja na prvi pogled dobro zvuči - ali ipak treba malo dugoročnije razmisliti i objektivno sagledati posljedice. Osim ako nam se živo fućka za hrvatski jezik!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.