Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠAN PROJEKT

Srednja.hr i Hrvatska zajednica županija pomogli osmašima: Alati za pomoć pri upisu srednje škole ostvarili preko milijun pregleda

Hrvatska zajednica županija
28.12.2020.
u 09:19

Novost za sve one koji će koristiti ove alate za upis sljedeće školske godine je ažuriranje sustava zbog kojeg je sada moguće vidjeti trendove bodova za upis u srednje škole unazad četiri godine

Portal srednja.hr i Hrvatska zajednica županija su prošle godine lansirali projekte Kalkulator bodova i Online predstavljanje škole. Kalkulator bodova služi osmašima za preračunavanje ocjena iz osnovne škole u bodove za srednju, a nakon što to učine, u alatu Online predstavljanje škola mogu dobiti sve bitne informacije o školi koju žele upisati. Oba alata su u ovoj godini ukupno ostvarila preko milijun pregleda pa su tako uspješno pomogla generaciji učenika pri prijelazu u viši stupanj obrazovanja! Novost u kalkulatoru je što sada možete pratiti kako su se kretali upisni bodovi u protekle četiri godine.

Samo ove godine Kalkulator bodova je korišten preko 500.000 puta, što znači da je velikom broju učenika pomogao kod računanja bodova za srednju školu. Ovaj alat povezan je s drugim projektom Online predstavljanje škola, zbog čega učenici jednostavno i brzo mogu dobiti sve informacije o školi koju žele upisati.

U projekt Online predstavljanje škola ove godine se uključilo 164 škole te su tako predstavile svoje programe potencijalnim učenicima. Ovaj alat je korišten, također, preko 500.000 puta samo u ovoj godini te je tako poslužio kao svojevrstan 'Dan otvorenih vrata' svake od uključenih škola.

Novost za sve one koji će koristiti ove alate za upis sljedeće školske godine je ažuriranje sustava zbog kojeg je sada moguće vidjeti trendove bodova za upis u srednje škole unazad četiri godine. Također, jednom kad si korisnici izračunaju bodove, dobiju i popis svih srednjih škola koje mogu upisati s dobivenim bodovima.

- Mi u županijama kao osnivači srednjih škola znamo s kakvim se brigama i izazovima suočavaju učenici tijekom svojeg obrazovanja. Hrvatska zajednica županija stoga rado podržava sve projekte koji mladim ljudima olakšavaju obrazovni put. Veseli nas što smo imali priliku postati partneri ekipi s portala srednja.hr na projektima kao što su Kalkulator bodova i Online predstavljanje srednjih škola. Sada kada su povezani, formiraju platformu za informiranje oko upisa u srednju školu, a znamo koliko je to važno našim učenicima. Nova značajka Kalkulatora bodova omogućava i praćenje trendova s bodovima po školama kroz godine, što znači još bolja priprema i procjena željene srednje škole, rekao je Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije