Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon presude
Povratak na članak

Sreću zbog Čermaka kvari tuga zbog presuda Gotovini i Markaču

Ako Čermak nije griješio, kako su oni?, pitanje je koje si postavljaju generalovi sumještani

Komentari 8

ΜΙ
Μιχαήλ
13:22 16.04.2011.

Velika Britanija je zemlja nastala na masovnim ubojstvima, silovanjima, genocidu i istrebljenju malih naroda! Najpoznatiji zločini Velike Britanije kroz stoljeća: - Krvava povijest trgovine robljem, genocid, istrebljenje i masovni zločini protiv čovječnosti počinjeni nad narodima Afrike, - Masovna ubojstva civila,tva civila, masovna silovanja, mučenja, palež, na području kolonija Velike Britanije, - Za vrijeme britanske vladavine na Bliskom istoku u 1920-ih i 30-ih, posebno u Iraku, počinjeni su brojni ratni zločini, uključujući paljenje sela i gađanje civila, Winston Churchill se čak zalagao za korištenje novih oružja \" kao eksperiment protiv neposlušnih Arapa \". Churchill je shvatio taktičke prednosti kemijskog oružja, zalažući se za uporabu otrovnih plinova na \"neciviliziranim plemenima\" - Krvava nedjelja, bio je dan nasilja u Dublinu 21. studenog 1920, britanske snage su počele pucati u gomilu, ubivši četrnaest civila. Te večeri, Britanci su tri zatvorenika IRA-e u Dublinu brutalno pretukli i ubili , navodno dok su pokušavali pobječi, -\'\'Black i tans\'\', bilo je jedno od dva novo regrutira tijela, sastavljeno uglavnom od britanskih veterana 1. svjetskog rata, oformljeno kao privremena postrojba (1920 – 1921) za suzbijanje revolucije u Irskoj. Iako službeno djeluje protiv Irske republikanske armije, ta je postrojba postala čuvena po svojim brojnim napadima na irsko civilno stanovništvo. - bombardiranje civilnih područja u Drugom svjetskom ratu, Kraljevsko Zrakoplovstvo Velike Britanije (RAF) odgovorno je za ubijanje: - Oko 50 000 civila u Hamburgu (Njemačka), - 18.000 civila u gradu Pforzheimu (Njemačka), - 22,700 - 25,000 civila u Dresdenu (Njemačka) - zapovjedništvo britanske vojske stacionirano u Austriji, zanemarilo je Ženevsku konvenciju predavanjem Hrvata Titovim komunističkim snagama, koje su pak ubile najmanje od 12.000 do 15.000 civila, hrvatskih vojnika i redovite vojske. Britansko zapovjedništvo, bilo je dobro informirano o svemu što se događa s hrvatskim zarobljenicima nakon predaje Titovim partizanima, ali su i dalje nastavili s procesom predaje Hrvata partizanima. - veliki broj kaznenih djela od strane britanskih vojnika u Iraku i Afganistanu Navedeni zločini počinjeni od britanskih vlasti kroz stoljeća, samo su najpoznatiji primjeri kontinuirane genocidne politike, ali stvarni razmjeri zločina počinjenih od strane britanskih vlada su mnogo veći i također uključuje svrgavanje legalno izabranih vlada u zemljama trećeg svijeta, ubojstva neželjenih stranih političara, poticanje lokalnih ratova, podržavanje totalitarnih režima, višetoljetno pljačkanje kolonija itd. SPOMENUTI ZLOČINI NIKADA NISU SANKCIONIRANI, također ne postoje ni najmanja naznaka žaljenja Britanskih vlasti, ali najtužnije je to što prosječan Britanac zna malo ili ništa o tim stvarima.

VL
MI
mica1111
15:50 16.04.2011.

...ratni profiter...

VL
BI
bigred1
20:37 16.04.2011.

MRx..daj se potrudi i napiši koliko?nedužnih ljudi je nastradalo zbog katoličke crkve. inače nimalo ne odobravam britanski ili bilo čiji kolonijalizam. i sada imamo kolonijalizam, samo što je financijski. zna li tko čime se prije rata bavio čermak?

VL
LU
ludva
14:40 17.04.2011.

napravio puno za Krapinske... i više bi da nije nesposobnih lokalnih nazovi političara i njihovih privatnih interesa...

VL
LO
Lotrab
20:25 17.04.2011.

Jebiga , prvi susijd mi je, nepoznam ga, ali znam da je prije rata bijo obican čuvijek, a poslije rata imao je Tiffon i naš dvorac u Toplicama. Rado bi vidio njegovo karticu preko OIB-a sada i prije!!! Smrdi do jaja. Jebiga rat je bio, puno od nas i nhih su sve izgubili a par su dobili par milje. Pa jer je to pošteno. Samo znam da ja s njim neču nikada piti kavu maker jer tu kraj mene!

VL
LO
Lotrab
20:27 17.04.2011.

17.04.2011. u 14:40h ludva je napisao/la: napravio puno za Krapinske... i više bi da nije nesposobnih lokalnih nazovi političara i njihovih privatnih interesa... ________________________________________________ A što je on napravio??????? Možda je pomoga Plahutere bazene raditi???????????

VL
OV
otto von bleffinger
13:26 18.04.2011.

zanimljivo je da se sve zna o ratnom profiteru čermaku, a on ide na sastanak sa jacom, grle se ljube i uživaju u idili.. očito jaca ne čita komentare u novinama, pa da se onako poštena zapita zašto mi svi lažemo o poštenjačini čermaku. da se malo prisjetimo, tako nije ni znala za sve one afere i pronevjere od sanadera nedavno.. zar ne? a i kako je čermak omiljen u toplicama i šire najbolje znamo mi, njegovi susjedi. ..unatoč \"dobrim\" djelima o kojim se priča po novinama. ps. ako ga tako volimo, šta će mu onda takva ograda oko imanja, i svi ti \"čuvari\" okolo na kapijama?

VL
LU
ludva
16:48 18.04.2011.

da je on gradio bazene već bi bile sagrađene tri termalne rivijere ,a ovak nakon deset godina imamo samo betonske bedeme.. čemu je kumovala politika i pojedinci.. pa sad imamo rezultate...,, Dvorac je prije bio prepušten zubu vremena.. vjerojatno bino bi se već danas srušio da nije bilo Čermaka.. a kak se gospodari sa kulturnom baštinom za to imamo jako dobre primjere po okolici Toplica...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.