Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro beskućnici

Srećko je pronašao svoje ljude, a sad zajedno s njima traži dom

Srećko
Foto: Privatni album
1/6
12.08.2016.
u 11:30

Volonteri uz koje se Srećko oporavljao ne mogu više zamisliti svoj život bez njega pa traže stan ili kuću u koju smije i pas

Iza Srećka je patnja koju nije zaslužilo nijedno živo biće, a posebno ne štene koje je tek počelo živjeti. Pronađen je sasvim slučajno, usred noći u šumi na Pehlinu, gdje je ostavljen zavezan špagom za stablo.

Oporavio se Srećko od rana koje je imao, a pomogli su mu Riječani koji su ga u noći kad je pronađen odveli veterinaru. Mladi volonteri riječkog azila pružili su mu i privremeni smještaj u stanu u kojem su živjeli kao podstanari, iako njegov vlasnik ne dozvoljava kućne ljubimce. Borili su se danima za Srećkov život zajedno s veterinarima, ništa im nije bilo teško.

– Smio je ostati kod nas jer je bio ozlijeđen, ali samo dok se ne oporavi. Sad su njegove rane zacijeljele i mora van iz stana – govori nam mlada Riječanka. No, sa Srećkom iz stana idu i njih dvoje, jer pas ih je toliko osvojio da ga, unatoč svim problemima, više nikome ne mogu dati.

– Srećko je savršen ljubimac, nikad u stanu ništa nije uništio. Slaže se s drugim psima, glavni je u psećem parku, na plaži, svi ga vole. Prilazi ljudima bez problema, jedino se još malo boji naglih pokreta i buke prometa – kaže Srećkova udomiteljica. Brine ih što nikako ne uspijevaju pronaći drugi stan, i oni koji bi ih primili sa psom odustaju kad čuju da Srećko nije mali pas. Kao da je to važno, kažu.

– Moramo se iseliti do kraja mjeseca, tražimo stan ili kuću u koju možemo sa Srećkom. Bitno nam je samo da je unutar gradske linije i da možemo platiti – govori nam mlada Riječanka. Možete li im pomoći u potrazi za novim domom, u koji stižu zajedno sa svojim psom, ili imate takav dom za njih, nazovite 099/62-13-111.

Ne pronađu li smještaj do kraja mjeseca, spremni su spavati i pod mostom. Sve samo da ostanu zajedno sa Srećkom.

<<srecko-treba-privremeni-dom-za-oporavak-od-teskih-ozljeda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije