Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. godišnjica

'Srebrenica se više nikad nikome ne smije dogoditi'

srebrenica (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
07.07.2012.
u 15:00

Među Riječanima je bio i Nedžad Hodžić, saborski zastupnik manjina, koji je istakao da srebrenička tragedija nije tragedija samo bošnjačkog naroda, već i tragedija onog naroda kojem su pripadali počinitelji i svih naroda Europe.

Od Mosta hrvatskih branitelja preko Korza do Jadranskog trga i natrag prošetalo je danas u koloni više od stotinu Riječana odjevenih u bijele majice s natpisom \"Srebrenica da se nikad ne zaboravi\" i ružama u rukama.

Mimohodom \"Srebrenica Rijekom hodi\" , koji je organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku, obilježena je 17. godišnjica genocida u Srebrenici koji se, kazao je Mensur Ferhatović , predsjednik Vijeća, nikad ne smije zaboraviti i nikad više ponoviti, kao ni Vukovar i druga mjesta ratnih stradanja. Šetnja je ujedno i potpora Maršu mira Nezuk - Potočari koji se tradicionalno održava u Bosni i Hercegovini od 8 do 10. srpnja. Bijele majice i ruže simboli su bijelih nadgrobnih spomenika u Potočarima gdje su sahranjene pronađene žrtve.

Među Riječanima je danas bio i Nedžad Hodžić, saborski zastupnik manjina, koji je istakao da srebrenička tragedija nije tragedija samo bošnjačkog naroda koji je bio žrtvom, već i tragedija onog naroda kojem su pripadali počinitelji i svih naroda Europe jer je Srebrenica bila zaštićena UN zona u kojoj je pobijeno osam tisuća ljudi što je i Haag okarakterizirao kao genocid.

- Naša je poruka da se Srebrenica više nikad nikome ne smije dogoditi - kazao je Hodžić.

Po završetku mimohoda Rječinom je zaplovilo 17 ruža čime je odana počast svim stradalim Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolici.

Komentara 16

NT
N.T.P.
16:41 07.07.2012.

Nedžade Hodžiću obrati se Seferu Halilovicu i Hakiji Meholjiću za istinu šta se desilo u Srebrenici

CO
CONSTANTINOPLE
17:41 07.07.2012.

bla-bla .................

NT
N.T.P.
16:38 07.07.2012.

Valjda ste mislili na Bratunac . dokle više laži o Srebrenici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije