Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najtraženiji poduzetnik u Hrvatskoj, vlasnik SMS-a, negira da je novac samo proslijedio s računa

Srđan Mladinić: Cijeli sam kredit uložio u razvoj proizvodnje

srđan mladinić
Nino Strmotić/VLM
17.09.2009.
u 19:38

Nema nikakve afere, nema nemoralnog postupanja ni nakana; Ovaj slučaj nije moguće na bilo koji način vezati uz politiku.

Najtraženiji poduzetnik u Hrvatskoj ovih je dana Srđan Mladinić, vlasnik splitskog SMS-a, koji je 2007. od koprivničke Podravke dobio kredit od 65 milijuna kuna. Prve rate dospjele su na naplatu, ali Mladinić nema novca za vraćanje kredita. Tvrdi kako ga je utrošio u razvoj i povećanje proizvodnje SMS-a, a očekivani prihodi izostali su isključivo zbog svjetske krize i recesije. U našu redakciju stigao je nasmiješen, dobro raspoložen.

– Je li istina da niste koristili novac dobiven od Podravke, već je samo “prošao” preko vašeg računa?

Odgovor je stigao brzo, hitro, ali pogled mu se jednostavno zaledio, pitanje kao da ga je presjeklo.

– Nije točno, to vam je kriva informacija – rekao je Mladinić.

– U što ste onda utrošili tih 65 milijuna kuna?

– U podizanje nasada, povećanje sirovinske osnove, povećanje kapaciteta proizvodnje, ulaganje u razvoj i stavljanje na tržište novih proizvoda, marketing, povećanje i popunjavanje kadrova. Trebalo je promijeniti kadrovsku strukturu, iz manufakturne proizvodnje prešli smo na industrijsku i u tom smjeru bilo je potrebno mijenjati kadrove s naglaskom na stručnost, naročito u prodajnoj mreži da se prati prodajno organizacijska struktura Podravke.

– Kredit vam je odobrio Darko Marinac, jeste li s njim u kontaktu?

– Da, čuo sam se s njim.

– Jeste li loše planirali?

– Planiranje je bilo dobro u vrijeme ugovaranja kredita, u proljeće 2007. Gospodarska situacija bila je dobra, značajna je bila potrošnja, bili su dostupni relativno jeftini krediti.

– Iznos od 65 milijuna kuna nije mali?

– U ozbiljnom poslu taj iznos i priliči. Iznenadilo me sve ovo jer osobno ne vidim razlog za ovakav medijski interes koji dugo traje. Nema nikakve afere, nema nemoralnog postupanja ni nakana, riječ je o jednom poduzetničkom projektu koji je zbog svjetske krize zapao u probleme. Vjerujem da ću naći rješenje.

– Kako se Podravka osigurala?

– Za osiguranje kredita ima mjenice, zadužnice, zalog na žig i može se naplatiti iz cjelokupne imovine SMS-a.

– Jeste li prekinuli proizvodnju i koliko je ljudi u pogonu u Trilju?

– Ne znam koliko ih je sada, ne mogu biti svugdje. Proizvodnja je zaustavljena. U ovako nervoznoj situaciji ne mogu tražiti rješenja.

– Ima li ovo veze s politikom?

– Nemam nikakve veze sa politikom, ovaj slučaj nemoguće je na bilo koji način vezati uz politiku.

– Krenula je istraga. Jesu li vas zvali iz policije?

– Policija me nije tražila.

– Je li vas tko zadnjih dana kontaktirao iz Podravke?

– Nije nitko.

Ključne riječi

Komentara 5

VI
vikta
22:48 17.09.2009.

ovaj je čovjek jedan od rijetkih koji je nešto pokrenuo i stvorio bez političkih i inih veza, to je činjenica...sada ga napadaju kao najvećeg zločinca što to je po meni suludo...tako čitam komentar-kletvu u kojoj mu proklinju pretke nabijajući mu na nos zašto otpušta radnike...pa, jesmo li se odlučili, jeste li htjeli kapitalizam??? što je tu nemoralno i nelogično??? među ostalim, ovaj je čovjek ulagao u mlade i obrazovane ljude, svoje je vizije temeljio na struci i znanju, a tko to još u ovoj zemlji radi??? ako je možda i pogriješio i zagrizao prevelik zalogaj, znači li to da je kriminalac? gospodo pljuvači, imate toliko školskih primjera meta za pljuvanje oko sebe, okanite se Mladinića i pokrenite guzice protiv pravog šljama, da nam svima bude bolje!!!

AB
abendblatt
20:31 17.09.2009.

Cjeli sam kredit ulozio u razvoj proizvodnje...hm..hm..na televiziji snimke rucnog punjenja staklenki maslinama, zene rucno ljepe etikete na staklenke, ne vidim nigdje novu tehnologiju,masine i strojeve.

DO
domenico
09:31 18.09.2009.

@ Vikta Bez političkih veza?! Pa ne shvaćam jesi li ti nova na Zemlji?! Srđan Mladinić je vlasnik i predsjednik uprave SMS-a, a on je taj koji je dao izdašnu donaciju predsjedničkoj kandidaturi našeg dragog predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije