Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U BEOGRADU

Srbijanska policija provodi i financijsku istragu protiv Jocića

jocic
HaloPix/Pixsell
08.05.2010.
u 10:51

Povod za istragu, beogradsko je suđenje Jociću te Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Srbijanska policija i tužiteljstvo provode financijsku istragu protiv Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam.  Kako piše srbijanski Blic, Jedinica  za financijske istrage MUP-a Srbije pročešljati će sve Jocićeve račune i poduzeća, a pod njihovim udarom će se naći i neki od Jocićevih poslovnih partnera.

Povod za istragu, beogradsko je suđenje Jociću te Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću  zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.  Prema optužnici, Jocić je osoba koja je  za Pukanićevu likvidaciju, u ime još uvijek nepoznatog naručitelja, platila 1,5 milijun eura. Obzirom da je Jocić tijekom suđenja u Beogradu kazao kako su njegovi mjesečni prihodi između 600 i 2000 eura, da bi se samo malo kasnije pohvalio kako “je u Srbiju svojim poznanstvima donio miljardu eura”, tužiteljstvo zanima od kuda mu novac.

On je inače tvrdio da nema nekretnina i pokretnina, osim poduzeća Hemisfera, te je tvrdio da nema ni novca na stranim računima. Njegove financije, jako su zanimale i sudsko vijeće, koje mu je o imovini postavilo set pitanja, što je Jocića vidno uzrujalo.

Inače, u Srbiji je tužiteljstvo vrlo ažurno u oduzimanju imovine stečene kriminalom, a kako to izgleda na svojoj koži proteklih mjeseci najbolje osjeća Darko Šarić, koji se sumnjiči da je iz Latinske Amerike naručio i platio tri tone kokaina. Posljednjih mjeseci srbijanska mu je država zablokirala i oduzela imovine u vrijednosti par stotina milijuna eura.

Komentara 3

JA
japa
11:15 08.05.2010.

Tako bi to trebalo biti i kod nas. Sve što je \"zarađeno\" muljanjem ili dokazanim kriminalom oduzeti i odmah ćemo imati manje dugova! Evo ako država i pravosuđe bude pametno već nam se smiješi prvih 600 miljuna kuna. Čisto sumnjam da se taj novac nebi mogao skupiti u okolici Polančeca, Mravaka i ostalih vrlih sudionika trenutne afere oko HEP-a.

KA
karlo69
11:23 08.05.2010.

oduzmite Zagorcu 260 mil..€

BA
bakota
11:37 08.05.2010.

mi smo Hrvati solidarni...ajde mi odgovorite kome su nasi uzeli jednu kunu od svih tih blistavi lopovcina.... ili kome je blokirana imovina..... a to znaci di je vrh PIRAMIDE.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije