Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbija traži od Haaga da zabrani RH da Oluju slavi kao Dan pobjede

oluja1
Arhiv VL
22.02.2010.
u 21:08

Koordinator pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu Saša Obradović je podsjetio da je srpska strana bila "otvorena za sve opcije", ali da "zastupnica Hrvatske nije ni spomenula" povlačenje tužbe, koju je protiv Srbije Hrvatska podnijela.

BEOGRAD - Koordinator pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu Saša Obradović izjavio je večeras za B92 da hrvatski pravni zastupnik Andreja Metelko-Zgombić nije predložila povlačenje tužbe kojom Hrvatska pred ovim sudom tereti Srbiju za genocid.

Govoreći o sastanku sa predstavnicima najvišeg suda UN-a, Obradović je podsjetio da je srpska strana bila "otvorena za sve opcije", ali da "zastupnica Hrvatske nije ni spomenula" povlačenje tužbe, koju je protiv Srbije Hrvatska podnijela srpnja 1999. pod optužbom da je odgovorna za genocid nad Hrvatima u ratu 1991/95.

- Andreja Metelko-Zgombić nije iskoristila ni priliku da našu tužbu odmah napadne, već je zatražila 14 mjeseci za odgovor, ali joj je Međunarodni sud pravde u Haagu odobrio devet mjeseci - rekao je Obradović i dodao da je Srbija u protutužbi koju je podnijela 31. prosinca prošle godine, navela da Hrvatska i danas krši Konvenciju o sprječavanju zločina genocida, jer "nije kaznila počinitelje zločina nad Srbima tijekom vojne operacije "Oluja".

Srbija je zatražila i, kako se navodi u protutužbi, kompenzaciju za žrtve genocida, povratak izbjeglica, kao i da haaški sud pravde Hrvatskoj zabrani da 5. kolovoz, dan kada je u akciji "Oluja" iz Hrvatske izbjeglo "više od 230 000 Srba" slavi kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Komentara 487

MI
mikica
23:35 22.02.2010.

Zašto je ovkva frka u Srbiji zbog optužnice što ih toliko svrbi da svim silama pokušavaju izvući povlačenje optužnice. Zar je problem da se čuje istina.

OB
-obrisani-
11:17 23.02.2010.

Oluju cemo slavit zauvik!

RI
Risnjak
11:08 24.02.2010.

RE: Mateja Tvoja replika je skroz bez adrese... Ti uopste ne pises o temi, ti spominjes sve drugo osim, i mozda tvoj povredjeni ego to ne dozvoljava da ovo citas sto ti jedan \"Srbin\" pise, ali nije to poenta Risnjak... Kako to da ti sam ne svatas da tako nesto je pogresno, da slaviti dan koji na medjunaordnom sudu dobi obelezje kao \"zlocinacki poduhvat\" je pogresno? Zar treba covek biti svetac ili genije da to uvidi? Zar zdrav ljudski razum nije dovoljan? Ili je tvoj ego isuvise mali da bi se toliko od tebe/njega moglo ocekivati Ma jeli, bez adresse....ne pisem o temi ?! Ocito te moj odgovor pece pa se pravis lud ! Pa te jos i moji ego brine.... hahaha... svasta ! Kako stvari stoje sa tvojim egom, kada si ga svako tolko dizes na VL-u poznatom arogancijom i ignoracijom ?! Dali ga uopce jos imas ?! Ja sam ti samo odgovorio na te tvoje nebuloze i nagadanja, jer nista drugi i neznas pisati.... od kuda tebi da ce presuda biti za zlocinacki poduhvat, kada ama bas nikakve dokaze za to nema... Mozda da si u telepatskoj vezi sa gospodinom Orijem ? Te tvoj tako ljepo zapakirane \'\'savjete\'\' bolje adressiraj u skupstinu u BG, jer se i nakon 20 godina jos vrtite u krugu, nikako da lose navike vec jednom odbacite... nije vise juge, BG nema vise nikavu jurisdikciju u drugim bivsim republikama, ali se suprotnome tome ponasate... Zasto vi onda slavite bitku na Kosovopolju ? Mislim, Osmani vam kralja ubili i vojsku do kosti porazili.... sorry but jbg, mi slavima pobjede a ne poraze koje sa vremenom pretvaramo u pobjede ! A za kraj... koju to svrhu ima kada stalno naglasavas da si Srbin ?! Zar me time mislis provocirat, ili ? Ja ti bas nemam nekih problema sa Srbima ili opcenito ljudima iz drugih drzava, a ti ?! Ja mislis da ti samog sebe obmanjujes, pitaje je zasto ? Mozda zato.... \"Mi Srbi lažemo da bi obmanuli i sebe,.. lažemo zbog stida, .. da se ohrabrimo,.. da sakrijemo svoju bedu. ... Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.\" - Dobrica Ćosić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije