Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vratili ih nazad

Srbija ponovno poslala optužnice za Šeksa, Vekića i Merčepa!

ivan vekić (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
31.12.2012.
u 00:11

Ministarstvo pravosuđa optužnice je poslalo natrag u Srbiju, ne namjerava postupiti po njima

Srbija je u Hrvatsku ponovno poslala optužnice protiv Vladimira Šeksa, Ivana Vekića i Tomislava Merčepa za genocid i oružanu pobunu.

Za razliku od prošle godine, kad su iste optužnice stigle prvi put, u Hrvatsku ovaj put nije stigla optužnica i protiv Branimira Glavaša. I dok je tadašnji ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković optužnice primio i proslijedio, sadašnji ministar Orsat Miljenić, prema neslužbenim informacijama, vratio ih je otkud su i došle, pozivajući se na članke ugovora o pravnoj pomoći koji je potpisan još 1997. godine.

U slučaju da se nakon vraćanja optužnica Šeks, Vekić i Merčep nađu na crvenim Interpolovim tjeralicama Hrvatska će obrazložiti i zašto su ove optužnice neutemeljene

Komentara 4

LE
lega01
18:36 31.12.2012.

Svaka čast ministru. Vraćanje optužnice je pravi potez. Prethodna vlada nije imala m**a vratiti ovu optužnicu kad je poslana prvi puta prije par godina.

RA
ralvery
16:43 31.12.2012.

Možete si to na wc-u iskoristiti. Ipak svima sve naj u novoj.

ME
melinda
18:00 31.12.2012.

Nazalost obistinila se moja prognoza kada je oskoboden gotovina da ce biti problema sa srbijom.Jer ako su vec oslobodili gotovinu zbog ulaska hrvatske u EU onda su trebali osloboditii karadzica i mladica i samo tako bi doslo do pomirbe sa srbima.Jer nazalost srbi su u npravu jer se ne trtetiraju zlocini isto sto nije dobro za nas hrvate jer zlocin je zlocin ma ko ga pocinio i boim se da se ovo nece dobro zavrsiti po nas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije