Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Srbija podupire teritorijalni integritet Ukrajine, ali ne uvodi sankcije Rusiji'

Aleksandar Vučić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.06.2014.
u 16:23

Pozicija Srbije u suglasnosti je s međunarodnim pravom i s pozicijom Europske unije. Jedina razlika je što nije uvela sankcije Rusiji, rekao je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beču da Beograd podupire teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i čini sve da po pitanju ukrajinske krize bude uz europske partnere, javlja agencija Srna. - Pozicija Srbije u suglasnosti je s međunarodnim pravom i s pozicijom Europske unije. Jedina razlika je što nije uvela sankcije Rusiji.

Činimo sve da budemo uz naše europske partnere. Mislim da je jasna poruka Srbije i mislim da nitko nije očekivao kako ćemo javno reći da podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine - rekao je Vučić. Dodao je kako Srbija nema ništa protiv "da nastupa zajedno s BiH i Hrvatskom u traženju pomoći i solidarnosti od EU".

Prema prvim procjenama, kaže Vučić, u Srbiji je šteta od dvije milijarde eura, ali on poziva međunarodne organizacije neka sa Srbijom sudjeluju u procjeni štete jer "želimo da ona bude realna".

>> Vučić traži ispriku od OESS zbog navoden cenzure u Srbiji

Komentara 7

NA
navijala
10:06 05.06.2014.

Nu ti vidi ovo;Srbija da uvede sankcije Rusiji,pa zar to nije za smijeh?

Avatar chelios
chelios
18:35 04.06.2014.

Vučiću batali tu prokletinju nazvanu EU, tvoj narod te na to poziva!.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
16:52 04.06.2014.

Srbija otkad postoji nastojala je sjediti na dvije stolice,negdje joj to i uspjeva!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije