Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Srbija podignula optužnicu protiv hrvatskog branitelja Veljka Marića

Marić je optužen da je kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija – 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, 31. listopada 1991. godine uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević gdje je ubio Petra Slijepčevića.
13. kolovoza 2010. u 11:07 21 komentara 4 prikaza
sud

Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je jučer optužnicu protiv Veljka Marića (59) iz Grubišnog Polja za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rastovcu na području općine Grubišno Polje 1991. godine.

Prema navodima srbijanskog tužiteljstva Marić je optužen da je kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija – 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, 31. listopada 1991. godine uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević gdje je ubio Petra Slijepčevića, u prisustvu njegove supruge Ane Slijepčević, ispalivši u njega više hitaca iz automatske puške. Navodi se i da su za oružanih sukoba na području Grubišnog Polja u akciji Otkos pripadnici hrvatskih oružanih formacija izvršili više organiziranih napada u kojima je opljačkano i spaljeno više od 30 sela.

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije 19. travnja 2010. godine podnijelo je zahtjev za provođenje istrage protiv Veljka Marića, koji je dan ranije, 18. travnja, po nalogu Tužiteljstva, lišen slobode u Dimitrovgradu, na graničnom prijelazu s Bugarskom.

Koronavirus
DRUŠTVENI UTJECAJ VIRUSA
10 načina na koje će pandemija promijeniti ljude i čovječanstvo
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • -obrisani-:

    I nije srbija nego srbistan...

  • -obrisani-:

    croatica121 : Opet ti žvališ žvalu!!! Nego jesi li se odlučio/la? Moja njiva vapi za strašilom, budi fer pa prihvati ponudu, bićeš jako lepo strašilo, a i isplatilo bi ti se!!!.

  • dr_max:

    treba angazirati neku privatnu agenciju tipa mossad da ih polako ali sigurno istrijebi iz lijepe nase!