Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog ratnog zločina

Srbija podignula optužnicu protiv hrvatskog branitelja Veljka Marića

sud
13.08.2010.
u 11:07

Marić je optužen da je kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija – 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, 31. listopada 1991. godine uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević gdje je ubio Petra Slijepčevića.

Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je jučer optužnicu protiv Veljka Marića (59) iz Grubišnog Polja za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rastovcu na području općine Grubišno Polje 1991. godine.

Prema navodima srbijanskog tužiteljstva Marić je optužen da je kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija – 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, 31. listopada 1991. godine uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević gdje je ubio Petra Slijepčevića, u prisustvu njegove supruge Ane Slijepčević, ispalivši u njega više hitaca iz automatske puške. Navodi se i da su za oružanih sukoba na području Grubišnog Polja u akciji Otkos pripadnici hrvatskih oružanih formacija izvršili više organiziranih napada u kojima je opljačkano i spaljeno više od 30 sela.

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije 19. travnja 2010. godine podnijelo je zahtjev za provođenje istrage protiv Veljka Marića, koji je dan ranije, 18. travnja, po nalogu Tužiteljstva, lišen slobode u Dimitrovgradu, na graničnom prijelazu s Bugarskom.

Komentara 21

OB
-obrisani-
14:54 13.08.2010.

I nije srbija nego srbistan...

OB
-obrisani-
17:51 13.08.2010.

croatica121 : Opet ti žvališ žvalu!!! Nego jesi li se odlučio/la? Moja njiva vapi za strašilom, budi fer pa prihvati ponudu, bićeš jako lepo strašilo, a i isplatilo bi ti se!!!.

DM
dr_max
15:35 13.08.2010.

treba angazirati neku privatnu agenciju tipa mossad da ih polako ali sigurno istrijebi iz lijepe nase!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije