Naslovnica Vijesti Svijet

Srbija otvorila nova poglavlja u pregovorima s EU-om

Ocijenivši otvorena poglavlja "veoma važnim i konkretnim", srbijanska ministrica za eurointegracije Jadranka Joksimović na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s Hahnom upozorila je na pogodnosti koje Srbija dobiva
26. lipnja 2018. u 07:42 35 komentara 1082 prikaza
Jadranka Joksimović
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Na međuvladinoj konferenciji u Luxembourgu Srbija je u ponedjeljak otvorila dva nova pregovaračka poglavlja s EU-om 33  o financijskim i proračunskim odredbama i 13 o ribarstvu, što je ukupno 14 od početka pregovora o članstvu Uniji.

Zagreb: Konferencija Hrvatska kakvu trebamo, 5 godina u EU, panel diskusija: Gospodarstvo i EU Hrvatska kakvu trebamo 'Tržište rada bit će nešto najdinamičnije što će se događati u idućih pet do deset godina'

Europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn poručio je tom prigodom kako je za otvaranje daljih poglavlja važno da bude "opipljivog napretka u vladavini prava i procesu normalizacije s Kosovom", izvijestili su beogradski elektronički mediji iz Luxembourga.

Ocijenivši otvorena poglavlja "veoma važnim i konkretnim", srbijanska ministrica za eurointegracije Jadranka Joksimović na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s Hahnom upozorila je na pogodnosti koje Srbija dobiva.

Mini Summit Puno govora o jedinstvu, no bez konkretnih rezultata na EU summitu o migracijama

"Poglavlje 33 omogućit će nam da u budućnosti na zajednički način sudjelujemo u zajedničkom proračunu EU", rekla je Joksimović, naglasivši kako Srbija radi i na "jačanju administrativnih kapaciteta kako bi mogla biti funkcionalan član EU".

Joksimović je poručila kako je "jasno da je Srbija u potpunosti posvećena europskim integracijama", prenose beogradski elektronički mediji iz Luxembourga.

Hvali ratne zločince Dodik hvalio Karadžića i Mladića: Srbi su Hrvatima, Slovencima i muslimanima poklonili slobodu

"Jasno je kako, unatoč teškoćama i u EU i u regiji, pokazujemo da želimo nadići teret prošlosti i da smo posvećeni boljoj budućnosti građana i članstvu u EU", rekla je Joksimović, ocijenivši kako "svaki mali korak vodi do velikog cilja", te da Srbija zato "svako poglavlje gleda kao važno".

Srbija je, uz danas otvorena dva poglavlja, otvorila ukupno 14 u pretpristupnim pregovorima, a privremeno zatvorila dva.

Jadranka Joksimović
1 / 6
Ruski Striži uveličali Dan oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu
MIGRANTSKA KRIZA Plenković na EU summitu otkrio koji je hrvatski cilj
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Direkt:

  Svaka zajednica u kojoj smo se prišljamčili se raspala. Tako će i EU. Ne vrijedi otvaranje poglavlja.

 • Avatar Django
  Django:

  Kako mogu otvoriti poglavlje o ribarstvu a nemaju riješenu granicu na Dunavu? Laku noć Plenkoviću.

 • Hrabraja:

  a sad kada pocnu da se žale i osnivaju Krajine diljem Europe.