Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurišni zrakoplov

Srbija, uz MiG-ove 29, dobiva i modernizirani Orao s novim raketama

Soko J-22 Orao
Foto: Wikimedia Commons/Dejan Milinkovic
27.10.2017.
u 09:40

Zrakoplov je, između ostalog, nosio i laserski vođene bombe LVB-250

Uz deset MiG-ova 29 nedavno pristiglih iz Rusije, Srbija bi uskoro mogla imati i modernizirani jurišni zrakoplov Orao domaće proizvodnje s novim raketama, pišu tamošnji mediji.

Naime, kako navodi portal Tango Six, na izložbi u sklopu vojne manifestacije Sloboda 2017. bio je predstavljen i Orao NJ-22 modificiran novom elektronskom opremom koji je tom prilikom imao naoružanje koje se ne nalazi u operativnoj upotrebi.

1/0

Zrakoplov je, uz već viđene samonavođene rakete preko infracrvenog senzora zrak-zrak R-60 na krajevima krila, nosio i laserski vođene bombe LVB-250, inercijalno i televizijski samonavođene rakete zrak-zemlja VRVZ-200, vođene rakete zrak-zemlja VRVZ-24 i novi četverocijevni lanser poluaktivno laserski vođenih raketa M-16D (PALS, SALGR) koji razvija tvrtka EDEPRO. Ispred zrakoplova bio je postavljen i lanser za jednu raketu M-16D.

Tango Six navodi i kako će modernizirani Orao dobiti i radarski ometač jer je na Slobodi 2017. uz demonstrativni primjerak zrakoplova bio postavljen i kontejner na kojem je pisalo RADEOM-1, a pretpostavlja se da je to skraćenica od Radarski elektronski ometač.

Ključne riječi

Komentara 291

Avatar Banat
Banat
11:47 27.10.2017.

Alooo ljudi mladi i obrazovani nam beze kako iz Hrvatske tako i iz Srbije. avionima, kamionima,traktorima ili kako god. Ko ih sada proteruje?? Mig29 ili F16?? Ne, proteruje ih gospoda politicko mafijaska, koja je preuzela totalnu kontrolu nad nasim zemljama. Znate za ono " dajte gladnima kolaca a nagima kravate"

Avatar Ksaver38
Ksaver38
13:15 27.10.2017.

Mi u Hrvatskoj jedino što znamo je da se ismijavamo drugima, dok drugi rade i šute. Ušli smo u NATO i mislimo sve je gotovo i mi smo bezbjedni, ali nije baš tako. Nije ni Srbija više bez podrške kao što je bila devedesetih.

MP
miroslav.petkovic.7564
10:03 27.10.2017.

Srbi prave kakve takve avione mi nikakve!! Puna zemlja todorica od takvih se ne moze nista pametno napravit.. I za most moramo pitat Brisel a ne da pravimo jos neki vojni avion. Bile bi odmah sankcije. Srbi imaju kakvu takvuu samostalnu politiku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije