novi distrikt

Srbija o rezoluciji o Srebrenici: To nije dobro za odnose u regiji!

srebrenica
Foto: Reuters (Ilustracija)
23.06.2015.
u 08:27

Srbija ne razumije ni smisao ni cilj rezolucije o Srebrenici koja bi, osim što bi utjecala na destabilizaciju u regiji, utjecala i na destabilizaciju političkih odnosa u Srbiji, stoji u pismu koje je Beograd uputio UN-u

Srbija ne razumije ni smisao ni cilj rezolucije o Srebrenici koja bi, osim što bi utjecala na destabilizaciju u regiji, utjecala i na destabilizaciju političkih odnosa u Srbiji, stoji u pismu koje je Beograd uputio stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN-a u povodu britanskog nacrta rezolucije o Srebrenici kojom žele da ona postane poseban distrikt.

Srpska agencija Tanjug otkriva kako se u pismu ističe da "Srbija odaje počast svim žrtvama sukoba na prostoru bivše SFRJ i čvrsto je uvjerena da sjećanja i aktivnosti, čiji je cilj da se prošlost ne zaboravi, trebaju biti isključivo u funkciji pomirenja i promocije regionalne suradnje i dobrosusjedstva".

U pismu se navodi kako "naslijeđe prošlosti ne smije biti prepreka našoj zajedničkoj budućnosti" te da "Srbija drži da bilo kakva rezolucija neće pridonijeti pomirbi u regiji" već naprotiv "izazvati tenzije i dodatno je destabilizirati".

>> Zapad Srebrenicu izvlači iz kandža Republike Srpske

Komentara 46

DU
Deleted user
08:40 23.06.2015.

"Srbija odaje počast svim žrtvama u bivšoj SFRJ"sa rehbilitcijiom Draža Mihailovića, sa predsjednikom države četničkim vojvodom te premijerom koji se nikada nije odrekao četništva,kome vi probate lagati?

TR
Trnjanec
08:37 23.06.2015.

Srbija nije dobra za odnose u regiji.

Avatar utunelu
utunelu
09:13 23.06.2015.

da sam u pravu sta se tice zrtava potvrdio je komentator zvan punica koji izjednacava dogadaje koji se nisu nikad desili s relevatnim dokazima tijela!!!kakva to mrznja mora bit da ubijes 8000 ljudi u tri dana!!?!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije