Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Srbija neće dopustiti ponovno uvođenje viza

bajakovo
arhiva VL
21.10.2012.
u 13:45

Ponovno uvođenje viza Srbiji za zemlje EU "predstavljalo oduzimanje teško stečene slobode kretanja, kao jedne od najvažnijih ne samo europskih, već univerzalnih vrijednosti"

Vlada Republike Srbije neće dopustiti da zbog malobrojnih lažnih azilanata trpe građani Srbije i učinit ćemo sve što je što ovisi o nama kako bi zajedno s europskim partnerima riješili taj problem u najkraćem mogućem roku - rekla je potpredsjednica srpske vlade za europske integracije, Suzana Grubješić, javlja agencija Tanjug.

Dodala je kako bi ponovno uvođenje viza Srbiji za zemlje EU "predstavljalo oduzimanje teško stečene slobode kretanja, kao jedne od najvažnijih ne samo europskih, već univerzalnih vrijednosti, i to Vlada Srbije neće dopustiti jer bi to bilo pogubno za europsku ideju u Srbiji".

Suzana Grubješić je Tanjugu izjavila kako je ovog tjedna u Bukureštu razgovarala s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim o vizama, jer i Makedoniji prijete uvođenjem viza

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
15:08 21.10.2012.

E ludog naroda. Kao da će druge države pitati Srbiju za dozvolu da joj uvedu vize.

AA
aabbcc
15:22 21.10.2012.

. Ako odustanu od ulaska u EU , ista bi mogla Srbima uvesti vize al ih hebe Kosovo i tu pametnog rjesenja nema a zna se da je najvise azilanata sa Kosova...

MA
marcellus
09:09 22.10.2012.

Srbija neće dozvoliti? Zabranit će Njemačkoj da uvede vize? Poslat će ultimatum?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije