Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Srbija na hrvatsko more preko Srijemske Mitrovice i Rijeke

pomrčina sunca, rijeka (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
15.02.2011.
u 19:46

Od Jadranskih do Panonskih vrata kontejneri će stizati u blok-kompozicijama dugim pola kilometra

Završena je prva faza izgradnje zajedničkog projekta srijemskomitrovičke luke Leget i luke Rijeka, a kroz Panonska vrata u Srijemu do Jadranskih vrata u Rijeci do kraja godine u oba smjera bit će prevezeno oko deset tisuća kontejnera s robom, javlja Radiotelevizija Vojvodine dodajući da je u ovaj projekt do sada uloženo oko pet milijuna eura "što je samo prva faza investicije koja bi direktno trebala zaposliti oko 50 ljudi".

Osim onih koji će ovdje pronaći posao, korist bi prije svega trebali imati gospodarstvo i potrošači jer se iz Rijeke oko 60 posto svih pristiglih kontejnera otprema u Srbiju, a otvaranje Panonskih vrata snizit će troškove transporta, objašnjava RTV. Dizalice iz Rijeke već su na srijemskomitrovičkom terminalu, a direktor luke Leget Zoran Nešić kaže "da se već sutra mogu uključiti u takozvani multimodalni transport, koji podrazumijeva kombinirani prijevoz robe brodom, vlakom i kamionima".

Od Jadranskih do Panonskih vrata kontejneri će stizati u blok-kompozicijama dugim pola kilometra, a korist će imati i željeznice dvije države, doznaje RTV dodajući da u luci Leget vjeruju da će i izvoznici iz Srbije prepoznati Panonska vrata kao brz i jeftin izlaz u svijet, a zanimanje su već pokazali izvoznici malina.

Komentara 17

TH
thekurcula
23:41 15.02.2011.

Pa može Srijemske Mitrovice i Reke. Šta fali?

OB
-obrisani-
20:02 15.02.2011.

Ajd neka počne jer mi se čini dobra ideja! Treba se s Vojvodinom povezat poslovno!

Avatar sawanah
sawanah
23:25 15.02.2011.

15.02.2011. u 21:47h acidesw je napisao/la: Usput, pise se SrEmska Mitrovica ! ! ! ++++++++ A da malo poučavaš jeziku i pravopisu Piroćance, Vranjance, pa one iz Niš, itd....i šire....bio bi to patriotski čin, acide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije