Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaju

Srbija i službeno od Haaga tražila dokazne materijale o Oluji

'24.07.2008.,Beograd - Specijalni sud za ratne zlocine u Beogradu.Vladimir Vukcevic, tuzitelj za ratne zlocine Srbije  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Antonio Bronić/Pixsell
25.11.2012.
u 10:46

Na ovaj način obistinile su se najave tužitelja Vladimira Vukčevića koji je proteklog tjedna najavio ovaj korak

Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije i službeno je zatražilo od Tužiteljstva Haaškog suda materijale i dokaze o počinjenim ratnim zločinima tijekom i poslije vojno-redarstvene Oluja, a koji se nalaze u predmetu protiv Ante Gotovine i ostalih, priopćeno je danas iz srbijanskog Tužiteljstva.

Na ovaj način obistinile su se najave tužitelja Vladimira Vukčevića koji je proteklog tjedna najavio ovaj korak. U priopćenju tužiteljstva navodi se da je pored zahtjeva za dostavljanje dokumentacije u navedenom predmetu, Tužiteljstvo obavijestilo Glavnog tužitelja suda u Haagu Sergea Brammertza da je od Tranzicijskog tima Haaškog suda zatražilo i materijale koji se odnose  na događaje ratnih zločina, počinjenih tijekom i poslije Oluje, posebno na onim lokacijama za koje Tužiteljstvo za ratne zločine vodi pretkazneni postupak.

Prema ranijim medijskim istupima Vukčevića radi se o predmetima ratnih zločina počinjenim Kijanima, Mali Alan, Dvor na Uni, Gospić, Petrinja i Vrginmost.

>> Vukčević: Istražujemo zločine u Kijanima, Dvoru na Uni, Petrinji...

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar future Gohan
future Gohan
14:27 25.11.2012.

Mah, nažalost vidljivo jest da srbi, jedan dio, nisu spremni se suočiti s prošlošću, s činjenicom da su oni razlog rata u bivšoj Yugi...on još živi u svojim nebulozama i da želja za tom V. Srbijom nije krepala.. pa predsjednik im je bio pripadnik agresije i paravojnih formacija, a to nije čudno, danas i oni koji su htjeli biti slijepi vide da srbija je duboko u zaostatku za normalnim zapadnim svijetom... neka se počnu sami s sobom baviti...

Avatar Django
Django
14:43 25.11.2012.

Ovime se ponovo otvaraju neka pitanja: Je li Haaškom sudu dozvoljen neograničeni pristup svim državnim dokumentima? Ima li među tim dokumentima podataka bitnih za sigurnost države? Hoće li Haaški sud sada te osjetljive dokumente predati Srbiji? Hoće li time bitii ugrožena sigurnost države? Tko je za to odgovoran?

TM
tom milles
14:25 25.11.2012.

Osobno mogu reći i zaključiti da svatko onaj tko se želi i hoće uloviti u međunarodni politički koštac sa Srbijom morati će dobro zasukati rukave ,također i dobro zagrijati stolicu .Ne mislim ovdje sada na protekli rat.Srbijanski političari vuku svoje političko lukavstvo sakupljeno iz iskustava ex tri Yugoslavije napose ove poslednje koja je imala 22 miliona stanovnika. Sva je moć odlučivanja i postupanja u smislu očuvanja političke i vojne nezavisnosti bila koncentrirana u Beogradu .Treba dakle onaj tko se sa njima hoće loviti u post ratnim aktivnostima to svakako imati na umu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije