Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste broj hospitaliziranih

Srbija drugi dan zaredom s više od 5000 novozaraženih

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Novi Pazar
Foto: ZORANA JEVTIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.03.2021.
u 17:23

U Srbiji su od utorka navečer do petka ujutro na snazi djelomično pooštrene epidemiološke mjere koje podrazumijevaju zatvaranje svih ugostiteljskih objekata i brojnih djelatnosti izuzev trgovina prehrambenom robom, ljekarni i drogerija, te benzinskih postaja

Srbija drugi dan zaredom bilježi više od 30 umrlih od covida-19 i preko 5000 novozaraženih, najviše u posljednjih nekoliko tjedana, a zdravstvene vlasti prijavile su u srijedu i povećan broj hospitaliziranih. U posljednja 24 sata u Srbiji su od posljednica infekcije preminula 32 pacijenta, a zaraženo je još 5446 osoba, što uz 18.288 testova svjedoči da je skoro svaki četvrti testirani nositelj virusa.

Ministarstvo zdravlja objavilo je da se na covid odjelima u Srbiji liječi 4859 pacijenata, od kojih je 209 na respiratorima. Dosad je napravljeno više od 3,2 milijuna testova i registrirano ukupno 531.558 oboljelih, a 4810 je preminulo, što stopu smrtnosti i dalje drži ispod jedan posto.

U Srbiji su od utorka navečer do petka ujutro na snazi djelomično pooštrene epidemiološke mjere koje podrazumijevaju zatvaranje svih ugostiteljskih objekata i brojnih djelatnosti izuzev trgovina prehrambenom robom, ljekarni i drogerija, te benzinskih postaja.

Medicinski dio Kriznog stožera srbijanske vlade, čiji je zahtjev bio najmanje desetodnevno ili dvotjedno zatvaranje, ocijenio je da su usvojene mjere "kompromisne" s političko-ekonomskim potrebama, te da neće dati očekivane rezultate i prekinuti trend širenja zaraze, niti će smanjiti pritisak na zdravstveni sustav. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

SE
senijor121
08:33 18.03.2021.

rusko cjepivo djelotvorno.

SO
Sir Oliver
00:11 18.03.2021.

Ma je li to ona zemlja koja je poslije Britanije najcjepljenija zemlja u Europi? Pa? Zašto vas sad to cjepivo ne štiti? E jesu vam braća Rusi i Kinezi uvalili otrove! Da ne bude zabune i zapadna cjepiva su otrovi iste vrste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije