Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANKCIJE

Srbija će spriječiti izvoz robe iz zemalja EU u Rusiju preko Srbije

Merkel i Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.08.2014.
u 08:53

"To ne smijemo dopustiti, time bismo doveli u pitanje cjelokupan izvoz iz Srbije u Rusiju"

- Nakon lošeg iskustva s mesom, bit će spriječen svaki pokušaj prodaje hrane, voća i povrća iz EU Rusiji preko Srbije - izjavio je srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić medijima u Srbiji.

Ljajić je pojasnio kako su odmah nakon što je Putin na godinu dana zabranio uvoz hrane iz zemalja EU reagirajući tako na sankcije koje zapad uveo Rusiji, počela nagađanja kako će zemlje regije, primjerice, izvoziti svoje voće, povrće i drugu hranu u Rusiju preko Srbije.

- To ne smijemo dopustiti,  time bismo doveli u pitanje cjelokupan izvoz iz Srbije u Rusiju. Da bismo spriječili takve i slične situacije, dodatno će biti angažirana naša carina, a proizvođači ili izvoznici koji budu pokušali prijevarom doći do zarade bit će najoštrije sankcionirani - rekao je Ljajić beogradskom Blicu dodajući kako stranci mogu osnovati tvrtku u Srbiji i izvoziti u Rusiju, ali "ta roba mora biti proizvedena kod nas".

- Moramo priječiti prepakiravanje, krivotvorenje i reeksport, ali i ispuniti sve sanitarne, higijenske, zdravstvene i druge standarde koji su rigorozni. Rusi su pripremili novi pravilnik koji ima 4.000 stranica, gdje su jasno navedeni svi uvjeti i kriteriji koji se moraju ispuniti i s tim naši proizvođači moraju biti upoznati - rekao se srpski ministar trgovine.

>> Zbog ruske zabrane bugarski ministar poljoprivrede zahtjeva hitan sastanak EU

>> Vlasnik Dok-Inga se ne plaši sankcija Rusiji

Komentara 83

DU
Deleted user
09:09 11.08.2014.

srbiju ćete zaustaviti ali kinu, brazil, argentinu nećete!

GO
Goran41
11:32 11.08.2014.

Vratite nam Jugoslaviju !

Avatar fircik
fircik
10:32 11.08.2014.

Pisaće KRAŠ ćirilicom samo da se proda. Bumo vidjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije