Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bore se za Novorusiju

'Srpski husari' u Ukrajini veličaju Mladića: 'Naši neprijatelji Hrvati na drugoj su strani'

Srpski borci u Ukrajini
Foto: screenshot/youtube
1/2
19.03.2015.
u 17:24

– Ratko Mladić srpski je heroj, naš idol – kaže borac iz Srbije u Ukrajini

– Došli smo pomoći našoj pravoslavnoj braći u njihovoj pravednoj borbi protiv fašista, NATO-a, Amerikanaca i imperijalizma – kazao je u prilogu kanala VICE News srpski borac potpisan kao Dimitrij koji u ukrajinskom sukobu ratuje na strani proruskih separatista.

Srbi na kontrolnoj točki u Debalcevu na istoku Ukrajine kazali su da su "sve ovo već proživjeli u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj" pokazujući na spaljenu kuću.

"Ratko Mladić naš je idol"

– Sve smo ovo već vidjeli i to je za nas normalno – tvrdi srpski borac. Njegovi suborci iz Srbije na mobitelu s ponosom pokazuju fotografiju Ratka Mladića koji je na Haškom sudu optužen za ratni zločin u BiH. – On je srpski heroj, naš idol – kazao je jedan od srpskih dobrovoljaca u Ukrajini.

– Prvo sam bio u srpskim specijalcima, pa u policiji – kazao je ratnik i potom pokazao oznake "srpskih husara". Smatra da je srpsko gospodarstvo pod okupacijom Zapada. – Njihova pravda nije i moja pravda – zaključuje bivši srpski specijalac.

Iz mraka poslao poljubac Michelle Obami

Srpski narednik u Ukrajini potpisan kao Grizli kaže da zna da je pogrešno ubijati ljude, ali naglašava da oni nisu ovdje kako bi ubijali već zaštitili te da se bore za Novorusiju.

– S druge su strane Hrvati i Albanci. Naši stari neprijatelji – kaže Grizli kroz smijeh, dok je drugi borac iz mraka poslao poljubac "njegovoj djevojci" američkoj prvoj dami Michelle Obami.

>>'Vidim istu ratnu propagandu, kao 
da čitam istu knjigu, sada na ruskom, 
a prije na srpskom'

>>'Rusi u Ukrajini rade isto što i Srbi u Krajini 1990.'

Komentara 95

DU
Deleted user
17:41 19.03.2015.

Što za njih Ukrajinci nisu pravoslavci? Dobro da nisu za nas i Albance rekli i da smo iste vjere.

BF
brkonja fra brkati
17:28 19.03.2015.

Budalaštine.

Avatar navijač
navijač
17:53 19.03.2015.

Oduvjek smo i bili na drugoj strani , jedino nismo u jugonostalgicarstim i orjunaskim mentalnim sklopovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije