Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAHTJEV

"Srbi trebaju u Austriji postati nacionalna manjina!"

srbi
VL
Autor
Hrvoje Dečak
02.10.2010.
u 15:54

"Srba u Austriji ima oko 300.000, po brojnosti su odmah iza Austrijanaca i više ih je od Slovenaca, Mađara i Gradišćanskih Hrvata zajedno, koji po državnom ugovoru iz 1955. godine imaju status nacionalne manjine u Austriji", navodi se

Savez Srba u Austriji uputio je austrijskim vlastima zahtjev da Srbi dobiju status nacionalne manjine u toj zemlji, objavljeno je iz Ministarstva za dijasporu Srbije, a prenose srbijanski mediji. 

"Srba u Austriji ima oko 300.000, po brojnosti su drugi odmah iza Austrijanaca i više ih je od Slovenaca, Mađara i Gradišćanskih Hrvata zajedno, koji po državnom ugovoru iz 1955. godine imaju status nacionalne manjine u Austriji", navodi se u priopćenju.

Podsjeća se i da je život Srba u Austriji zabilježen još od 17. stoljeća i da su tamo živjeli i radili Vuk Karadžić, Dositej Obradović, Nikola Tesla, Ivo Andrić i mnogi drugi, a "Srpska pravoslavna crkva praktično ima priznat službeni status u Austriji, gde je prisutna skoro dva stoljeća".

Ključne riječi

Komentara 340

OB
-obrisani-
11:38 03.10.2010.

Kako Austrija stoji sa traktorima ? Imaju li ih dovoljno.

OB
-obrisani-
10:58 03.10.2010.

Da se primjetiti da Srbi furaju ista svojatanja kao i u Hrvatskoj 1990-e. : ) \"Vuk živio u Beču\", \"Ovaj Srbin ono u Austriji\", itd....

VI
vitaszorcms
22:26 02.10.2010.

Ajde Srbadijo,a sad marš natrag u pašaluk ! Pozdravljam vas sa starim srpskim pozdravom - Nema Srbina do Turčin prčina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije