Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZILANTI

Srbi na prvom mjestu po broju zahtjeva za azil u Njemačkoj

17.09.2013.
u 10:37

U lipnju ove godine podnijeli su 525 zahtjeva za azil, u srpnju 957, a u kolovozu 1170

Prema podacima iz njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova, prenosi agencija Tanjug, u kolovozu su najveći broj zahtjeva za azilom u Njemačkoj podnijeli državljani Srbije. Srbi su podnijeli 1170 zahtjeva za azil i tako se našli ispred državljana Rusije, odakle je stiglo 1096 molbi iz Sirije sa 1021 zahtjevom, a statistika pokazuje trend povećanja zamolbi iz Srbije.

U lipnju ove godine podnijeli su 525 zahtjeva za azil, u srpnju 957 i u kolovozu 1170, što je Srbiju "plasiralo" s trećeg mjesta u srpnju, na prvo kolovozu. U njemačkoj statistici, državljani Kosova vode se odvojeno od Srbije i oni su u kolovozu podnijeli 470 zahtjeva za azil i nalaze se na šestom mjestu – nakon Srbije, Rusije, Sirije, Makedonije i Afganistana.

>> Svaki dan azil u EU zatraži 76 ljudi sa zapada Balkana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije