Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri stranke

Srbi na prijevremene izbore u Vukovaru izlaze ujedinjeni

Borna Filic/PIXSELL
28.05.2014.
u 13:42

Smatraju da zajedničkom listom za Gradsko vijeće možemo osvojiti šest mandata za Gradsko vijeće

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović, Srpske narodne stranke Zoran Kojić i Nove srpske stranke Svetislav Lađarević potpisali su danas u Vukovaru sporazum o koaliciji za prijevremene lokalne izbore koji se održavaju 15 lipnja. Čelnici tri stranke dogovorili su zajedničku listu za Gradsko vijeće, koju će predvoditi Vojislav Stanimirović, dok će kandidat za gradonačelnika biti Dragan Crnogorac. Kandidati za njegove zamjenike su Svetislav Lađarević i Nebojša Bajić.

– Smatramo da zajedničkom listom za Gradsko vijeće možemo osvojiti šest mandata za Gradsko vijeće. Do sada je na izbore u Vukovaru izlazilo oko 5000 Srba ali je dobar dio tih glasova završavao kod drugih stranaka. I HDZ i SDP su na listama imali Srbe ali oni nisu rješavali probleme pripadnika srpske nacionalne manjine. Svi ti problemi na kraju su dolazili nama, rekao je predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković. Prvi korak tri stranke je jačanje u Vukovaru, objedinjavanje glasova Srba, a onda u Gradskom vijeću i osnivanje Kluba vijećnika. – Vjerujemo da će ovo objedinjavanje političkih stranaka sa srpskim predznakom imati i određeni psihološki učinak na naše birače. Naime, do sada smo najviše zamjerki dobivali radi te razjedinjenosti. U svakom slučaju bez nas nakon prijevremenih izbora niti niti jedna vlast neće moći funkcionirati, istaknuo je Milaković.

>> Vukovar: Koaliciji SDP-HNS priključuju se i vukovarski umirovljenici

Komentara 10

Avatar tajar
tajar
14:02 28.05.2014.

Pa zar Stanimirović nije bio gradonačelnik Vukovara za vrijeme srpske okupacije, pa već ima iskustvo upravljanja tim gradom.

DU
Deleted user
15:37 28.05.2014.

Bilo bi krasno kada bi na dan izbora bili zatvoreni granicni prijelazi sa srbijom

Avatar tupson
tupson
14:11 28.05.2014.

evo,opet bude koalicija hdz-sdss u vukovaru,baš lijepo,sigurno bude prva točka dnevnog reda nove vlasti povratak dvojezičnosti u vukovar na lokalnoj razini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije