Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srbi i antifašisti ogradili se od Bulatova poziva na linč vandala

- Treba ih dobro istući, polomiti im noge i razbiti glave - vikao je narodni heroj Rade Bulat na oštećenoj spomen-kosturnici
09. studenoga 2010. u 08:20 45 komentara 22 prikaza
prkos13_krs_061110
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

- Ni ja ni moj narod ne podržavamo riječi Rade Bulata, izrečene za prosvjeda zbog oštećenja kosturnice žrtvama fašizma u Prkosu Lasinjskom, kaže Danica Mičić, zamjenica načelnika Lasinje, predstavnica srpske nacionalne manjine u izvršnoj vlasti. Podsjetimo, narodni heroj i zapovjednik 13. proleterske brigade Rade Bulat pozvao je mlade na “aktivnost”.

– Moraju sačekati lopove koji su razbili ovaj spomenik. Kad ih uhvate, trebaju ih dobro istući, polomiti im noge i razbiti glave – poručio je Rade Bulat, pozivajući na zaobilaženje pravne države u rješavanju tog slučaja i nasilništvo.

Antifašisti se ograđuju od njegova poziva na linč i potiču policiju i pravosuđe da uhvate i sudski procesuiraju počinitelje, unatoč tome što je od tisuća slučajeva uništavanja antifašističkih spomenika pravna država malo njih procesuirala od osamostaljenja Hrvatske do danas.

– Očekivala sam da ćemo s tog skupa poslati poruku mira i osuditi devastiranje spomenika, a ne raspirivati mržnju. Žao mi je što je Rade Bulat izrekao te riječi. Odmah sam reagirala, pokušavajući zaustaviti njegovo izlaganje, isto kao i Mirko Miladinović, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Karlovca – kaže Danica Mičić. Ustaše su 21. prosinca 1941. godine u tom kordunskom selu počinile masakr pobivši 1500 Srba. U noći na Sve svete nepoznati počinitelji oštetili su kosturnicu.

ZDRAVI ZUBI
Bolesti desni mogu izazvati čak i infarkt!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar stravaxx
  stravaxx:

  a što li su samo antifašisti porušili materijalnih dobara i kulturnih spomenika odmah nakon rata a i za vrijeme svoje vladavine to samo bog zna. a koliko su tek života porušili?????

 • Antiflašist:

  Rade Bulat, sto tom starom zločinačkom isprdku reci? Provest ga po Sloveniji (pjeske) da obide sva mjesta gdje su o njegovi klali i ubijali. I Takvom isprdku ja uplacejem mirovinu. A sto bi tek njemu onda trebalo raditi a zive ... prikaži još! ljude su zazidali u rudnike.

 • Avatar kanonik
  kanonik:

  Poziv na nasilje je krivično djelo