Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroj nasilnik

Srbi i antifašisti ogradili se od Bulatova poziva na linč vandala

prkos13_krs_061110
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.11.2010.
u 08:20

- Treba ih dobro istući, polomiti im noge i razbiti glave - vikao je narodni heroj Rade Bulat na oštećenoj spomen-kosturnici

- Ni ja ni moj narod ne podržavamo riječi Rade Bulata, izrečene za prosvjeda zbog oštećenja kosturnice žrtvama fašizma u Prkosu Lasinjskom, kaže Danica Mičić, zamjenica načelnika Lasinje, predstavnica srpske nacionalne manjine u izvršnoj vlasti. Podsjetimo, narodni heroj i zapovjednik 13. proleterske brigade Rade Bulat pozvao je mlade na “aktivnost”.

– Moraju sačekati lopove koji su razbili ovaj spomenik. Kad ih uhvate, trebaju ih dobro istući, polomiti im noge i razbiti glave – poručio je Rade Bulat, pozivajući na zaobilaženje pravne države u rješavanju tog slučaja i nasilništvo.

Antifašisti se ograđuju od njegova poziva na linč i potiču policiju i pravosuđe da uhvate i sudski procesuiraju počinitelje, unatoč tome što je od tisuća slučajeva uništavanja antifašističkih spomenika pravna država malo njih procesuirala od osamostaljenja Hrvatske do danas.

– Očekivala sam da ćemo s tog skupa poslati poruku mira i osuditi devastiranje spomenika, a ne raspirivati mržnju. Žao mi je što je Rade Bulat izrekao te riječi. Odmah sam reagirala, pokušavajući zaustaviti njegovo izlaganje, isto kao i Mirko Miladinović, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Karlovca – kaže Danica Mičić. Ustaše su 21. prosinca 1941. godine u tom kordunskom selu počinile masakr pobivši 1500 Srba. U noći na Sve svete nepoznati počinitelji oštetili su kosturnicu.

Komentara 45

Avatar stravaxx
stravaxx
10:09 09.11.2010.

a što li su samo antifašisti porušili materijalnih dobara i kulturnih spomenika odmah nakon rata a i za vrijeme svoje vladavine to samo bog zna. a koliko su tek života porušili?????

AN
Antiflašist
11:35 09.11.2010.

Rade Bulat, sto tom starom zločinačkom isprdku reci? Provest ga po Sloveniji (pjeske) da obide sva mjesta gdje su o njegovi klali i ubijali. I Takvom isprdku ja uplacejem mirovinu. A sto bi tek njemu onda trebalo raditi a zive ljude su zazidali u rudnike.

Avatar kanonik
kanonik
20:01 09.11.2010.

Poziv na nasilje je krivično djelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije